[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2007-04-05 | Notis / Politik
2002-12-09 | Ifylles
2003-01-06 | Sport
2006-01-26 | Notis / Utrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Krönika och Floskeltoppen
Av Lasse Anrell (INTE DEN RIKTIGE ANRELL - ALLA SOM TROR DET
2003-01-06
Sport


Jahapp.

Då skriver man igen. Once again. Fast för Boyahed.com denna vecka, inte Aftonbladet. Det är lite lustigt. Fast jag skriver nog på samma sätt i alla fall. Med fragment. Ja, av meningar alltså. Lite sådär som Aftonbladet vill ha det. “As Aftonbladet want it.” Som de säger på engelska.

Tjillevipp.Jag tycker att skriva är... kul. Roligt, sådär. Sedan har det blivit så att jag skriver om sport. Hejsan-hoppsan.

Har ni tänkt på så många olika sporter det finns? Det finns fotboll. Det finns basket. (Eller korgboll som man sa förr – “basket” betyder nämligen korg.) Det finns höjdhopp. Och så finns det ishockey och skidskytte.

Denna eviga Magdalena Forsberg. Hon måste omnämnas när man skriver om skidskytte. Hon är stor. Men är skidskytte verkligen en stor sport? Nej, det tror jag i alla fall inte. Men Magda är stor. Alltså inte till växten. Men som idrottsutövare. Det tål att tänkas på.

Flygande köttbulle


En annan sport jag sett en gång är handboll. Ljubomir Vranjes, han är kort och kan liknas vid en köttbulle. En flygande köttbulle kanske. Det får jag komma ihåg att utveckla i en framtida krönika. Lite... sådär. Eller som min bisittare i Sikta mot Stjärnorna, Robinson-Zubeyde sa:

“Men guuud, jag har varit med i Robinson, liksom!”

Och det har hon ju. För ett par år sedan. Där sportades det lite också, tror jag. Någon hade med sig en fotboll till ön. Kanske näste... Zlatan?

Oj då, här kommer ett stycke i fetstil. Då skriver jag lite vad som helst, som inte har så mycket med resten av krönikan att göra. Som att jag gillar glögg. Och det gör jag.

Jag fick ett roligt SMS i helgen. Sånt är kul. Poetiskt och roligt – då platsar det i min krönika. Det är bra. Det är nästan så att det är bättre än bra. Men ändå inte. Det tar upp... plats. Så här stod det:

“Lasse – Glöm inte att köpa mjölk och gula tomater. Puss.”

Det var från min fru. Mjölk och gula tomater. G u l a. Kan ni se det framför er? Jag har funderat mycket på det där. Lite hejsan-hoppsan. Eller... hoppsan-hejsan? Det är intressant, det där. Ungefär som sport. Sport är också intressant. Min favoritsport är othello. Jag har det på min dator.

Oj då! Dags för nytt stycke!

AftonbladetstilMan får inte skriva för långt utan ett nytt stycke. Det är en regel i Aftonbladet. Klickar en eller två gånger på “ENTER”, bara lite sådär. Fyller ut sidan utan allt för många ord. Utan att säga något på... riktigt. Lite Aftonbladetstil. Lite hejsan-hoppsan. Lite “loco”, som Diego Tristan skulle sagt.

Diego Tristan är spanjor. Och så spelar han – fotboll.

Vilket leder mig tillbaka till ursprungsfrågan, kära läsare. Fotboll är en sport. Sport är kul. Hörde att Tommy Söderberg tyckte synd om Mackan Allbäck. Så det kan gå.

Jag undrar om fotbollsspelare fiser mycket ute på planen. Intressant, det där. Lite... spännande.

Ja, ja.

På återseende, kära läsare. Mackan Allbäck pruttar vidare. Kanske, åtminstone.

Lasse Anrell

Floskeltoppen / Lika som bär!

 1   2   >>   | Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut