[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2007-04-24 | Notis / Vetenskap
2008-06-11 | Boyahedklassiker
2003-01-27 | Nya produkter
2003-11-05 | Ifylles

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Gick upp sex kilo på två veckor!
Av Johabbed bin Laugsson
2003-01-06
H
Göran Langerstedt, 37, gick upp imponerande sex kilo under jul och nyårshelgen -- från 85 till 91 kg. Nu delar han med sig av metoden bakom den framgångsrika viktökningen.

- “Jag åt väldigt mycket. Julmat, godis och sådär. Och så rörde jag mig knappt alls.”

Den unika metoden var en skarp kontrast till det vardagsliv Göran levde tidigare, där cykling till jobbet, innebandyträning, och en alldeles för balanserad kost var bovar i dramat. Då var Göran aldrig i närheten av att komma över nittiokilosspärren, utan det såg snarare ut som om han skulle fortsätta tappa kilon och kanske till och med bli av med sin redan ringa övervikt.

“Den här helgen kom verkligen lägligt, men det handlar om att lägga om hela sin livsstil. Jag vet inte hur jag skulle sett ut om jag fortsatt på samma spår. Jag menar, ibland spelade jag innebandy med jobbet upp mot två gånger i veckan. Och sedan kunde jag ändå gå kilometerslånga promenader om kvällarna! Det var faktiskt helt sanslöst,” berättar han. “Nu i efterhand ser jag hur destruktivt mitt beteende var, framför allt mot mitt kära midjemått.”

Göran gick upp sex kilo genom att äta mat.


Göran delar gladeligen med sig av sina erfarenheter och tips för att underlätta för dem som vill gå upp i vikt. “Köttbullar är hur bra som helst. Gärna med riktigt gräddig sås och ett stort berg pulvermos. Men jag tror såsen är bland det viktigaste, förutom den fettrika efterrätten, naturligtvis.”

Ett annat viktigt nyckelord, enligt Göran är – frukt.

“Frukt är viktigt att tänka på. Undvik all frukt, det är ändå bara nyttigare varianter av fettbildande godis. Varför äta en banan som mellanmål när man lika väl kan ta en Snickers eller en Dajm?” frågar han retoriskt.


Familjen Langerstedt drömmer om en trindare framtid.


Göran poängterar dessutom hur avgörande motion är för kroppen och hur man med enkla medel kan undvika den. Julen påminde honom om att man faktiskt inte behöver ut och röra på sig var eviga dag. Han berättar vidare hur det till att börja med var svårt att bara ligga hemma och slappa framför teven, men att man vänjer sig med tiden. Och han är tacksam till SVT och TV4.

“Jag måste understryka att jag är skyldig TV-kanalernas lätt-tittade reprisutbud enormt mycket för de här veckorna. Det har varit livsräddande.”

Göran Langerstedt hoppas nu att han kan bibehålla sin positiva viktutveckling även efter storhelgens slut, och att han inte sugs tillbaka i gamla rutiner. Han har redan vidtagit vissa åtgärder och talat med familjen om hur de bör sköta kosten.

“Tidigare hade vi alltid samma gamla rutiner, med matlagning framför spisen. Vi försökte testa nya exotiska maträtter med mycket grönsaker och så där. Det går bara inte i längden.”

Den mer kostintresserade Göran har nu sett till att fylla frysen med Billy’s pan pizza och liknande microprodukter. Det är inte bara mer fettbildande, utan går också betydligt snabbare att tillaga, så tiden man sparar kan användas till viktigare saker, som TV-tittande eller mer ätande.

Göran tänker fortsätta jobba på sin vikt. Drömmen är att nå över 100-kilosstrecket, och man kan inte sluta hoppas även om det finns många hinder kvar i vägen, menar familjen Langerstedts manlige överhuvud. Men en sak kan Göran i alla fall lova:

“Att det är slut med innebandyn. Det garanterar jag!”

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut