[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2007-07-30 | Notis / Meddelanden
2005-08-05 | Kr
2005-11-11 | Notis / Utrikes
2003-07-23 | Kultur & N

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Barn-Beck; Spår i blöjan
Av Boyahed.com
2003-01-27
Nya produkter


Efter framgångarna med såväl Beck-serien som barnversioner av populära filmer och program – ”Lilla Jönssonligan,” ”Junior-Jeopardy”,”Småstjärnorna” – så var idén om nästa kassako för kanalen självklar. I en samproduktion mellan TV4, Nordisk Film, och någon liten tysk kabelkanal som behövde fylla ut sina tablåer med billiga program kommer nu den första filmen i deckarserien ut på DVD. Det handlar om thrillerdramat ”Barn-Beck; Spår i blöjan”!

Se större bild


Inte sedan Teletubbies gjorde sitt färgglada intrång i televisionen har det funnits jämförbar kvalitetsunderhållning för noll- till fyraåringar. Men där Teletubbies innehöll pastellfärger och idiotiska melodier som våra outvecklade människobarn kunde fascineras av innehåller Barn-Beck nu intressantare stimulanser för små sinnen. Här handlar det om thrillerkänsla, våld, knarkaffärer, och kiss-och-bajshumor!

Bäbis-Beck

I titelrollen ser vi som vanligt Peter Haber, och Mikael Persbrandt repriserar givetvis sin populära gestaltning av Gunvald Larsson, men det finns en markant skillnad. I Barn-Beck är Martin Beck och Gunvald Larsson enbart fyra månader gamla!

De två erfarna skådespelarna tar sig an utmaningen med bravur, och deras talanger i kombination med ett sminkarbete av sällan skådat slag ger historierna en otrolig äkthet.


I "Barn-Beck; Spår i blöjan" tar Martin Beck sig an sitt allra första fall som polis: Det luktar illa från hans nedre regioner, men ingen mor finns där för att byta blöja. Vad är det egentligen för lurt på gång? Snart dras även Gunvald in i historien, och redan som bäbis visar han att han är en riktig hårding, när han oskadliggör en fiende genom en välplacerad kräkning på axeln.

DVD-skivan innehåller dessutom mängder av extramaterial. Vad sägs om ett kommentatorspår där regissören bl a berättar om hur Peter Haber och Mikael Persbrandt gick in i sina respektive roller: De kissade överallt, och en stor del av produktionstiden gick ut på att få dem att rapa efter måltider. Och som tittaren får erfara... Jäklar vad Persbrandt kan rapa!

Den här filmen får bara inte missas!
bäbis-Gunvald

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut