[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2006-02-21 | Notis / Inrikes
2006-01-05 | Notis / Politik
2003-07-23 | Ifylles
2003-01-27 | Ifylles

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
"Jag snattar min mat"
Av Johabbed bin Laugsson
2003-07-23
Kultur & N
STOCKHOLM. Den före detta barnprogramledaren var i början av nittiotalet en av Sveriges mest framgångsrika mediepersonligheter. Numera lever han som narkoman i Stockholm. "Jag snattar min mat," berättar den före detta TV-mannen. "Och sedan röker jag den."

Mannen, som var en av våra mest folkkära kändisar innan han föll ut ur offentlighetens ögon, är numera allmänt känd som småkriminell hos Stockholmspolisen. Den nuvarande tillvaron är långt ifrån den forna glamouren. Mot löften av anonymitet talar han nu ut om sitt nya liv, exklusivt för boyahed.com.

Då, för tio år sedan, ledde han barnprogram i den nystartade kanalen TV3. Han var älskad av barn och hyllad som en bra förebild, och fick bland annat hedersuppdraget att intervjua Drottning Silvia. Den stora framgången menar han nu var början på slutet. Redan medan han fortfarande ledde morgonprogrammen startade missbruket.

Senast i morse greps TV-personligheten av polis.


"När jag ser tillbaka på den tiden så är jag nästan förvånad över att folk inte märkte att jag knarkade. Jag satt ju där och halvblundade, pratade med hes röst, och var helt... grön i ansiktet."

Han berättar om en arbetsmiljö där festandet blev en del av vardagen. Atmosfären på den nya, rebelliska kanalen nästan uppmuntrade till alkohol- och drogmissbruk. "Alla höll på. Hasse Aro, Gert Fylking, Robban Aschberg... Men värst av alla var nog jag och Brynolf Wendt," berättar TV-mannen, som ändå hoppas att den före detta Efterlyst-bisittaren och nuvarande SPI-ordföranden slipper straffas för sina gamla synder.

"Det var Brynolf som fick mig att börja med rökheroin,"berättar han. "Vi brukade sitta och puffa på bakom kulisserna när de spelade in Tutti Frutti."Den före detta programledaren.

Till slut höll det inte längre, och programledarjobbet på TV3 försvann. Förutom att den omtalade intervjun med drottningen repriserats vid några tillfällen har den forne stjärnan inte synts i media sedan han gjorde ett inhopp i Baren Alby. Förhoppningarna om en succéartad comeback grusades när det gick upp för honom att ingen överhuvudtaget såg den säsongen av dokusåpan.

Pengarna från framgångsåren är sedan länge försvunna. En viss del hamnade i fickorna på tvivelaktiga typer inom finansvärlden, men det mesta rökte den före detta programledaren upp. Bokstavligt talat.


"Rökheroin, hasch, till och med torkade bananskal... Allt det där är alldeles för svårt för mig att få tag på numera." Istället, förklarar han, blir det till att snatta mat för att nästan omedelbart röka den, eller snatta pengar och göra det samma med dem.

"Sedlarna är godare att röka, men mynten räcker längre."

Trots all misär vågar ex-stjärnan hoppas på en comeback. Han räknar med att han ska kunna återvända till rampljuset inom en någorlunda snar framtid. Den största drivkraften är att komma ifrån det fattiga livet på gatan.

"Jag klarar snart inte det här längre. Jag behöver ett värdigare liv. Ett liv som jag hade förut. Ett liv med sprit, rock'n'roll, sexgalna groupies, och kokainsnortande med grabbarna på TV3:s personalfester. Fan, jag måste tillbaka."

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut