[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2003-05-28 | FAQ/OFF
2006-12-18 | Pyssel
2005-03-14 | Notis / Meddelanden

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Rejects 1: Aftonbladet, Jan Guillou, 24-åringen, m m... [2003-10-04]
Av Boyahed.com
2003-11-05
Dokument
Värt att notera (kanske): Detta var Godafton Sveriges första vecka, och vi hade således inte helt klart för oss vad programmets utformning skulle vara. Därav tron att det skulle finnas en bild uppe i ena hörnet medan Claes läste upp nyheterna, exempelvis, som kanske reflekteras i vissa av manusen. Vi blev informerade att första programmet tidigt var färdigpackat med grejer och samtligt av det material vi skickade in blev refuserat.
Aftonbladet efter Anna Lindh

CLAES: Så här i efterdyningarna efter mordet på Anna Lindh har nyhetsrapporteringen sakta med säkert börjat gå tillbaka till det normala. Vi tog ett prat med en källa på Aftonbladet som önskar vara anonym.

[Filmat bakifrån, man ser bara halva nacken på källan till vänster i bild och reportern till höger i bild.]

KÄLLA: Ja mordet på Anna Lindh var ju verkligen tragiskt, men en helvetisk succé på löpsedlarna. Vi har inte sålt så mycket sen Kungen gick på porrklubb!

REPORTER: Jaså.. vad har ni planerat att rapportera om den närmsta tiden då? Några artikelserier eller längre reportage?

KÄLLA: Hahaha, nejdu, längre reportage... du är rolig du! ...Vi fick ju ett "lycky break" häromdagen när det visade sig att sympatimaskinen Big Brother-Linda och Micke har separerat, så där har vi ju material att frossa i för nån vecka framöver. Jag säger det alltså, det kunde inte ha kommit lägligare - precis efter Anna Lindh-grejen tunnats ut - så får vi en sån här underbar sensationsnyhet som vi kan kräma ur nåt djävulskt!

[Kameran gör en liten panorering så att bara reportern syns i bild.]

REPORTER: Vi tackar chefredaktör Anders Gerdin för uppg..

[Reportern blir avbruten av källan/Anders Gerdin.]

KÄLLA/ANDERS GERDIN: Hey, vi kom ju överens om att jag skulle få vara anonym! Vafan är det här?

REPORTERN: Shit, det bara slank ur mig, men du vet vi kan redigera bort det sen. Det är ju inte direktsändning, så vi tar om det. Vad vill du bli kallad istället?

KÄLLAN: Uhm.. stjärnjournalist blir bra.

REPORTERN: Vi tackar stjärnjournalisten som vill förbli anonym, vilket vi respekterar då dessa uppgifter är ganska avslöjande. Anders Gerdin kan vara lugn. Oj.

[Klipp till studion.]
Telegram: Världens äldste död

[Ev. bild: någon slags bakgrund och texten "1889-2003"]

Världens äldste man har avlidit vid en ålder av 114 år. Han föddes redan 1889 och har de sista åren levt ett relativt drägligt liv, trots ganska alvarliga sjukdomar. [Bild på Nils Petter Sundgren] Hela Sverige sörjer nu Nils Petter Sundgrens bortgång.
Telegram: Brist på nyhetssatir

Bild: SVT:s logga.

CLAES: "Sveriges Television har ännu en gång tvingats till nedskärningar, och långkörare som Trafikmagasinet och Snacka om Nyheter ska, enligt beslut, inte längre finnas kvar i utbudet. Att Trafikmagasinet läggs ner retar många, men enligt experter är frågan om satirprogrammet Snacka om Nyheters nedläggning inte slår hårdare... då det troligtvis aldrig kommer komma någon riktigt underhållande nyhetssatir i svensk TV igen.

Bilden byts till en av Godafton Sverige-gänget när sista meningen sägs. Claes hostar lite. Möjligtvis också shots på andra Godaftonfolk i nyhetsstudion som ser lite småbesvärade ut.

CLAES: Vi går vidare...
Telegram: Damfotbollens tittarsiffror

[Bild: DamfotbollsVM i USA Logo]

Efter Sveriges vinst/förlust mot Brasilien i onsdags uppmättes tittarsiffrorna runtom världen till nytt rekord för en damlandslagskamp. Med dessa siffror har man nu räknat ut att finalen lördagen den 12:e oktober kommer att ses av så många som 2500. Damfotbollen är definitivt en publiksport på framgång och är snart förbi trösk-vm i tittarsiffror.En mytoman i nyhetsstudion

CLAES: "Tidigare i veckan sändes här i TV3 en intervju med den man som tidigare satt häktad för mordet på Anna Lindh, men som nu har friats. I intervjun kallade 35-åringen sin far, som enligt uppgift skulle ha angivit honom, en sensationslysten mytoman. Men många tvivlar på sanningshalten i 35-åringens egna utsagor. Med tanke på detta ämne har vi nu författaren Jörgen Mansholt, något av en expert på mytomani och bedrägligt beteende."

Han vänder sig till Jörgen Mansholt. Ser ut som vilken författare som helst. Spelad av whoever.

CLAES: "Välkommen."

MANSHOLT: "Tack."

CLAES: "Du har skrivit boken "Lögnen och jag", där du tar upp dina egna erfarenheter av mytomani..."

MANSHOLT: "Nej, det har jag inte alls."

CLAES: "Uhm.. Nähä, då har jag blivit felinformerad, men... "

MANSHOLT: "Jag har överhuvudtaget inget med boken att göra. Jag är astronaut."

CLAES (anar oråd): "Astronaut. Jaha.. Så du vet ingenting om det vi tagit hit dig för alltså?"

MANSHOLT: "Jovisst. Det var jag som angav 35-åringen. Trevlig kille, jag träffade honom när jag jobbade som bergsguide i Himalaya.

CLAES: "..."

MANSHOLT: "Och så brukar jag spela tennis med kungabarnen."

CLAES: "Nu har ju inte detta något att göra med ämnet, men..."

MANSHOLT: "Partaja med E-Type brukar jag också göra. Gin och tonic, brukar vi dricka. Jag uppfann gin och tonic."

CLAES: "Jaha." (kamera tillbaka på bara Claes. Till tittarna:) "Jag tror vi lämnar Jörgen Mansholt, bergsbestigande astronaut och mytoman...expert."

MANSHOLT (off screen): "Jag lirar squash med Claes Åkesson också..."

CLAES: "Det gör du inte alls. Vi går vidare."
Telegram: Munkar på fri fot

Bild: Hare Krishna-munkar

CLAES: "Ett tiotal munkar frisläpptes i natt vid en aktion mot Hare Krishna Center i Stockholm. Organisationen Djurens Befrielsefront har tagit på sig ansvaret för aktionen, som tros ha begåtts efter ett mindre tryckfel. Munkarna tros dock ha svårt att överleva i frihet, eftersom de lätt förolyckas då de planlöst hoppar runt och sjunger på gatorna."

(Möjligtvis klipp till någon bild på Hare Krishnas som hoppar och studsar och dansar ute på gatorna, om sådant går att hitta i nåt arkiv)

CLAES: "Munkarnas uppfödare hade ingen kommentar till det inträffade."
Telegram: Jan Guillou är självgod

Bild: Jan Guillou.

CLAES: "Filmatiseringen av Jan Guillous bok "Ondskan" toppar biolistor landet över, och det är nu klart att filmen blir den svenska nomineringen till Oscarskategorin Bästa Utländska Film. Regissören Mikael Håfström uppges vara väldigt glad över nomineringen. Jan Guillou uppges vara kort, dryg och självgod."
Telegram: Claes Åkessons sexuella preferenser

Bild: Något sexrelaterat.

CLAES: "Sex är bäst på morgonen, och den optimala samlagsställningen är bakifrån. Dessutom bör kvinnan i förhållandet vara den som tar initiativ till älskog, och oralsex är en nästan oumbärlig krydda. Detta inte alls enligt någon undersökning och ingen egentlig nyhet, utan bara en personlig åsikt jag kände för att dela med mig."

Bilden byts till en på en leende Claes Åkesson som gör 'tummen upp'.
Telegram: Världens största tårta

CLAES: "Världens största tårta bakades förra helgen i Polens huvudstad Warsawa. Tårtan var 7,5 meter hög och vägde tre och ett halvt ton. Peter Harrysson rapporterar att tårtan var god, men inte helt mättande."
Telegram: Europe gör comeback

Bild: Europe

CLAES: De gamla hårdrockarna Europe gör comeback. Joey Tempest och de andra bandmedlemmarna har återförenats och ska nu ge sig ut på världsturné. De kommer köra alla sina gamla hits, som "The Final Countdown", "Carrie", "The Final Countdown Radio Edit", "The Final Countdown - Extended", och "The Final Countdown - Millenniumversionen". Rykten säger också att de kanske kommer köra sin gamla slagdänga "The Final Countdown". Igen."

Telegram: Fylking äntligen upprörd

[Bild: Horace Engdahl vid tillkännagivandet]

Vid tillkännagivandet av sydafrikanen John Maxwell Coetzee som årets Nobelpristagare i litteratur i torsdags utbrast Kanal 5s Masterplandeltagare Yesim ”Äntligen!”, och i brist på respons, ytterligare en gång sekunderna efter. [Bild: Gert Fylking] Gert Fylking som brukar vara stå för detta orosmoment varje år hade dock kommit överens med Engdahl att låta bli i år. Fylking sade i en kommentar att han tyckte att det var dåligt utfört och omoget gjort av Yesim. Han begav sig sedan vidare till årets upplaga av diarré-VM iklädd en rosa träningsoverall.
Telegram: Spritskatten

BILD: Spritflaskor

CLAES: Danmark halverade i veckan sin spritskatt. Detta har lett till betydligt billigare priser, med sänkingar på cirka sjuttio kronor per liter 40%-ig sprit. Många affärer i Köpenhamn har laddat upp inför den förmodade anstormning svenskar som väntas åke över sundet och storhandla. Godafton Sverige skickade dit en reporter för att se hur mycket mer alkohol man nu får för sina pengar.

[INSLAG: En av reportrarna, som ser allmänt aspackad ut. Han håller i en flaska med sprit och rabblar något osammanhängande innan han spyr ljudligt (lättast precis utanför bild). Inslaget slutar och man går tillbaka till Claes i studion.]

CLAES: Ja. Man får alltså rätt mycket sprit, skulle jag tro...

(Alternativt: Claes lämnar över till nån i studion som är aspackad istället för till ett inslag. Humor resulterar.)
Telegram: 24-åringens erkännande

Bild: Siluett eller nåt

CLAES: Den 24-årige man som idag sitter häktad för mordet på utrikesminister Anna Lindh har ännu inte kommit med några medgivanden för polis, men ska enligt uppgift ha erkänt dådet för sin egen mamma. Modern kan dock, eftersom hon är nära anhörig, inte tvingas vittna mot sin son.

Innan Claes hinner gå vidare till nästa nyhet blir han avbruten av Henrik Hjelt. (eller whoever. Kanske någon celebrity cameo, till och med.)

HENRIK: Vänta lite Claes.. Är det så?

CLAES: Vaddå?

HENRIK: Det där om att nära anhörig inte kan vittna och så?

CLAES: Eeh.. Jo, så är det.

HENRIK: OK. (vänder sig mot kameran:) Mamma: Det var jag som låg bakom kidnappandet av paret Brolin 1998. Nu vet du. Vad ska du göra åt det? Vad ska du göra åt det va? Haha! Hahaha!

CLAES: Öhm.. Alltså.. Hon får ju vittna om hon vill.

HENRIK: F-får hon?

CLAES: Ja, det tror jag... Och så har ju en massa andra människor hört dig också. Du är ju i TV.

HENRIK: Öhm... Det var ju inte så lyckat... Jag bara.. Heh... Oj då.. Heh.. Jag måste nog sticka, du..

[Han drar. Slut på inslaget.]

 <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   >>   | Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut