[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2008-09-23 | Notis / Politik
2006-04-12 | Notis / Meddelanden
2003-07-23 | Inrikes
2006-01-22 | Ifyllesång

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Rejects 2: Alkoholskatten, BB-Linda, pungräkor, m m... [2003-10-11]
Av Boyahed.com
2003-11-05
Dokument
Värt att notera (kanske): Andra veckan programmet spelades in, och första veckan vi fick med något. De två grejer vi fick med var om TV4:s testikelcancergala "Fram med kulorna", samt förvirringen om likheterna mellan Arnold Schwartzenegger och Drottning Silvia. Nedan är det som refuserades.
Saknad: Mehdi Muhammed Ghezali

CLAES: "Pappan till den så kallade "Kuba-svensken" som sitter fängslad på Guantanamobasen på Kuba har nu varit utan sin son i snart två år. Han har visat sin saknad genom starka protester i form av hungerstrejk och andra typer av demontrationer. Vi på Godafton Sverige är känner med mannen, och har nu skickat ut en specialreporter för att hjälpa honom. Över till Tilde de Paula."

[David gör sin Tilde De Paula. Tilde De Paula gör sin "Saknad"-grej, springer runt och försöker lista ut var sonen är. Till exempel: ]

"Nu har vi lyckats lista ut att din son, han finns alltså i cell 1842H! Vi är jättenära nu! Det ska bli såååå spännande!"
[klipp]
Tilde utanför en stor fängelseliknande låst dörr: "Aah, nu är vi alltså utanför där din son sitter! Men här säger de att jag inte får komma in, så det är jättetråkigt! Men jag fortsätter jobba på det!"

[Kanske nån grej där Tilde stöter på Birgitte Söndergaard. Birgitte är från Spårlöst försvunnen, Tilde såklart från Saknad. Pinsam tystnad följt av "Helt olika program." varpå de skiljs åt.]

Grejen avslutas med att Tilde sitter fängslad i en alldeles egen cell och lämnar tillbaka till studion. Hon är Tilde-positiv och jätteglad, fast man fattar att hennes situation kanske inte är den bästa.
Sport: Vinn en idrottsskada

[BILD: Fotbolls-VM i USA 2003]

SPORTANKARE/CLAES: "[...]och inför finalen i dam-VM i fotboll mellan
Sverige och Tyskland imorgon har vi en tittartävling. Ring in och rösta
på det laget ni tror vinner [eller något liknande]. Förstapris är [BILD:
Jesper Blomqvists knän] Jesper Blomqvists knäskada som han har dragits
med de senaste åren. Nu har du alltså chansen att bli ägare till denna
klenod, så ring redan nu."
Telegram: 24-åringen x 2

CLAES: En 24-årig man häktades tidigare i veckan, misstänkt för att ha skjutit ihjäl en människa i ett krogbråk förra lördagen. Det finns även uppgifter om att mannen ska ligga bakom flera mord. Den 24-åring som sitter häktad för mordet på utrikesminister Anna Lindh uppges nu vara väldigt upprörd och menar att hans goda namn dras i smutsen av denna nya 24-åring. Polis meddelar att de för en paralellutredning på de båda fallen, och vill samtidigt få in tips om andra misstänkta 24-åringar, alternativt en 48-åring som, om gripen, kan resultera i frigivning av både 24-åringen och, uhm.. 24-åringen.
Telegram: Polisens avbytare

CLAES: "Polisen fortsätter att läcka ut information om den 24-åring som sitter häktad för mordet på Anna Lindh, och mannens advokat Peter Althin vill nu byta ut flera av utredarna. Detta har mött hård kritik från ett oväntat håll:"

[BILD: Tommy Söderberg]

CLAES: "Förbundskapten Tommy Söderberg motsätter sig kraftigt några för tidiga byten. "Man vill ju inte knäcka en kille," säger Söderberg i ett uttalande. Han menar att man möjligtvis kan tänka sig byta ut ett fåtal poliser när några få minuter av rättsprocessen återstår, förutsatt att de som byts in också är fina, schyssta grabbar som jobbar för laget. "Pang, tjoff, ända in i kaklet, kärnkraftverk, säger så här, pang pang," tillade Söderberg avslutningsvis."
Bör alkoholskatten sänkas?

CLAES: "Efter den stora sänkningen av alkoholskatten i Danmark har försäljningen av vin och sprit där ökat markant. Och i takt med att alkoholpriserna i våra grannländer sjunker höjs röster om att sänka den svenska spritskatten. Vi har med oss en av dessa."

Utzoomning så vi ser gästen. Han ser ut som en typisk gatualkis, med skabbiga kläder, skabbigt skägg, et c. Spelas av whoever spelar en härdad gatualkis trovärdigast. Presentationstext: BJÖRN-ANDERS ERIKSSON, vill sänka alkoholskatten

CLAES: "Björn-Anders Eriksson, välkommen hit."

BJÖRN-ANDERS: "Va? Ööh.. Tack då."

CLAES: "Du vill alltså sänka den svenska alkoholskatten. Vad tycker du är den främsta argumentet till detta?"

BJÖRN-ANDERS: "F'dyrt! F'jävladyrt!"

CLAES: "Uhm.. Det är för dyrt, menar du alltså?"

BJÖRN-ANDERS: "F'djävla... F'jäääävla dyrt asså. Sänk alkoholskatten, f'fan."

CLAES: "Men du tror inte att detta leder till en ökad konsumtion, som sedan--.."

BJÖRN-ANDERS: "Klart fan det blir ökad konsumpschon. De' e' ju f'helvete hela poängen.. F'djävla.. F'djävla asså.."

Han tycks glömma av Claes lite och smusslar upp en dunk från under skrivbordet. Han tar en klunk och reagerar som man som gatualkis som tar en klunk väldigt stark sprit från en dunk gör.

CLAES: "Annars är ju ett av de främsta argumenten som andra människor som vill sänka spritskatten för fram att de höga priserna på systemets sprit leder till att folk köper alkohol av mer så att säga tvivelaktig karaktär.."

BJÖRN-ANDERS: "Men f'fan.. Schpriten e så dyr på Systemet asså... Småkidsen nu springer ju och köper sprit som inte har den här höga djävla skatten asså... Fan, asså.. låg alkoholskatt och hög alkoholhalt, så ska det fan va, asså."

CLAES: "Jaha.. Du tycker alltså att skatten på sprit ska slopas helt då, menar du?"

BJÖRN-ANDERS: "Ja, asså. Jag dricker ju f'fan själv skattefritt.."

CLAES: "Det är alltså.. hembränt eller smuggelsprit?"

BJÖRN-ANDERS: "Va? Nä f'fan! T-Röd. Lagligt. Skattefritt!"

CLAES: "Uhm.. Vi tackar Björn-Anders Eriksson, förespråkare för en sänkt alkoholskatt, som alltså satt här i nyhetsstudion och drack.. T-Röd. Vi går vidare--.."

BJÖRN-ANDERS (off-camera): "Fan, slopa momsen med, asså.."

CLAES: "Uh.. Förlåt?"

BJÖRN-ANDERS (i bild igen, läser på ett kvitto): "E ju f'fan djävla moms på skiten.. 25 % f'fan.. F'djävla, asså.."

CLAES: "O.. kej."

Han fortsätter med nästa nyhet.
Robban Aschberg berusad

CLAES: "I ett uppmärksammat reportage i programmet Insider här på TV3 körde Robert Aschberg bil med hela 2,1 promille alkohol i blodet. Resultatet blev som väntat katastrofalt; Inte bara på körningen och trafiksäkerheten, utan också hos kollegor på TV3. Robert har nämligen efter att reportaget spelats in, bibehållit sin fylla i nästan en vecka."

[Inslag med diverse TV3-profiler som kommenterar Robbans framfart. Renée Nyberg, Hasse Aro, Linda Nyberg, nån från Fame Factory, Jackpot-programledare, Leffe Gurra-Willy... whoever går att få tag på. Exempelvis:

-----

LINDA NYBERG: "Jag känner ju Robban sen länge. Nog kan han vara lite bufflig och ibland, men riktigt så här som han varit sista veckan har jag inte sett honom tidigare."

-----

HANNAH WIDELL: "Han snackade nåt om att han ville vara med i "Hannah" och få en make-over. Men jag fick förklara att talkshowen tyvärr inte sänds längre... Men då blev han arg. Han sa att han fantamej skulle ta och sminka sig själv."

-----

RENÉE NYBERG: "Han var inne här igår och rotade igenom min sminkväska. Jag tror han snodde ett läppstift faktiskt. Lavendel. Väldigt obehagligt var det."

-----

FAME FACTORY-PERSON: "Han var på veckofinalen då förra veckan. Direkt efter sändningen rumlade han upp på scenen och sjöng. "Jimmy Dean", av Troll, tror jag det var. Det lät inte speciellt vackert."

-----

HASSE ARO: "Jag får vara ärlig. Jag är rädd för Robert Aschberg."

----- ]

Tillbaka i studion.

CLAES: "Obehagligt, som sagt. Vi kan i alla fall lugna allmänheten med att Robert däckade tidigt igår förmiddag och vaknade till för några timmar sedan, ångerfull och.. någorlunda nykter. I nästa veckas Insider tacklar Robban ämnet: "Bakfyllekurer -- Varför fungerar dom inte?""
Telegram: Tommy Söderberg säger såhär

CLAES: "Efter dagens herrlandskamp mot Lettland gav för bara någon timme sedan förbundskapten Tommy Söderberg Godafton Sverige ett exklusivt uttalnde... kan man säga. "Bang, tjoff, tjoff, ända in i kaklet, bang, knäcka en kille, säger så här, tjoff, tjoff," sa Tommy, och uppmanade sedan oss att själva klippa ihop det här till en härlig liten soundbite. Samma intervju som han gett media de senaste tre åren, med andra ord."
Telegram/intervju: BB-Linda stämmer Aftonbladet

CLAES: "Efter dokusåpan Big Brother 03 som avslutade i våras har deltagaren Linda Rosing fått mycket uppmärksamhet i olika medier. På grund av nyfunnen avsaknad av detta stämmer nu BB-Linda Aftonbladet för kontraktsbrott. BB-Linda är inte längre den mest omskrivna dokusåpakändisen i tidningen, vilket hon enligt egen utsago blivit lovad i kontraktet skall vara fallet till den siste december i år. Vi har nu med oss BB-Linda på telefon."

[Split: CLAES till vänster och stillbild av BB-Linda till höger]

CLAES: Vad vi förstår hävdar du alltså att det förelåg ett kontrakt mellan dig och Aftonbladet, stämmer det?

LINDA: Ja, de gjorde 're, asså jag blev lovad att vara den mest omskrivna dokusåpakändisen ända fram till i årsskiftet!

CLAES: Hur menar du att de har brutit kontraktet?

LINDA: Men, asså, jag är ju inte mest omskriven längre! Dom skriver ju bara om han JanO från Farmen hela tiden... Asså, det är JanO är naken, JanO blev antastad som barn, JanO betalade folk för att lägga sig i tävlingar, JanO knullar runt.. ja menar, hallå!? Det är ju mina grejer rakt av!

CLAES: Ja det låter ju som... ett allvarligt kontraktsbrott.. Hur mycket pengar är det kontraktet rör sig om?

LINDA: Pengar?

CLAES: Ja, det måste väl ända vara en summa pengar som du fått för alla dessa artiklar och intervjuer?

LINDA: Asså, vadå pengar? Jag fick fyra paket Hubba-Bubba och en påse saltlösning vid varje, vahette're, artikel. Nu förstår jag inte...!?

CLAES: Uhm, okej, om vi säger så här; hur mycket har du stämt Aftonbladet på?

LINDA: Hur mycket vadå sa'ru? Asså, jag har bara stämt dom liksom.

CLAES: Ok, jag tror inte vi kommer så mycket längre där. Vi tackar Linda Rosing och går vidare till...

LINDA: Big Brother-Linda heter jag!

CLAES: Vi tackar Big Brother-Linda och går vidare till [något annat]
Telegram: Den ilsknare orangea pungräkan

CLAES: "På vattenmuseet Aquaria på Djurgården i Stockholm har man upptäckt vad som kan komma att bli ett nytt inslag i Östersjöns fauna: "Hemimysis anomala," eller den röda pungräkan, finns normalt i Svarta havet såväl som Kaspiska havet, och tros ha kommit till svenska vatten via fartyg från Asien... som så många andra små, små pungdjur (så att säga). Jag har själv erfarenheter från den något ilsknare orangea pungräkan, och kan verkligen rekommendera Apotekets stora utbud hudsalvor."

 <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   >>   | Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut