[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2007-02-03 | Notis / Inrikes
2007-06-24 | Ifyllesång
2007-10-04 | Notis / Politik
2004-08-29 | Notis / Ekonomi

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Rejects 3: Dödsdroger, 14 kg kokainpasta, tjockisar, m m... [2003-10-18]
Av Boyahed.com
2003-11-05
Dokument
Värt att notera (kanske): En (1) grej vi skrivit togs med i programmet. Det gällde Arnold Schwartzenegger och George W Bushs första möte, som resulterade i den lägsta sammanlagda IQ:n två personer emellan sedan Meral besökte Big Brother-huset. Nedanstående refuserades.
Telegram: Hörselskadades dag

CLAES (övertydligt, prononcerat): "IDAG, LÖRDAGEN DEN ARTONDE OKTOBER, ÄR DET DE HÖRSELSKADADES DAG. ÖVER EN MILJON SVENSKAR, ELLER TRETTON ...MA TVÅ PROCENT AV B....NINGEN, LIDER AV NED.... HÖRSEL. DETTA LEDER TILL ... DELAR AV ORD, ELLER TILL ... MED HELA MENINGAR, KAN ........ ... ... ...... ELLER TILL OCH MED FÖRSVINNA HELT." [ett högt pipande hörs] "BLAND UNGA ÄR PROBLEM MED TINNITUS ETT STORT PROBLEM, OCH UNGEFÄR 15% AV BEFOLKNINGEN LIDER AV ÅKOMMAN, SOM ... ...... ......."

(där det är mellanrum rör sig såklart Claes läppar som han talar normalt. Enklast är nog att mute-a audiofeeden lite då och då.)

[Claes pillar sig i örat lite innan han går vidare till nästa grej.]
Telegram: å, ä, ö i webadresser

CLAES: "Internetnyheter, så... Sedan ett beslut i veckan är det nu fritt fram för bokstäverna å, ä, och ö i svenska.se-domäner. Beskedet togs emot med stor glädje av Hörby kommun... som nu dessutom säger sig tänka om beslutet från tidigare i år om att satsa helhjärtat på att bli Sveriges prostitutionsmetropol."
Telegram: Nya dödsdrogen kan användas på flera sätt

CLAES: "En ny dödsdrog har funnit sin väg till Sverige. Den heter Fentanyl, eller "China White", och har redan skördat flera dödsoffer. Drogen beskrivs som 100 gånger så stark som heroin, och en dos är inte större än ett saltkorn."

Han pausar lite, tar sedan upp en diktafon.

CLAES (i diktafonen): "Notering för framtiden: Har just kommit på en MYCKET roligare variant av det gamla 'socker i saltkaret'-skämtet."

Hostar till lite, går vidare.
Henrik Hjelt - En femårig, rökfri tjockis

CLAES: Flera hälsonyheter har ramlat in under veckan... Först och främst den glada nyheten att Sverige är det första landet som uppnår WHO:s rökmål, med mindre än 20% av befolkningen som aktiva rökare. Mer oroväckande för den svenska folkhälsan är att, baserad på en undersökning gjord i Östergötland, så blir svenska femåringar allt fetare. Här för att diskutera dessa rapporter har vi nu Björn Anders Eriksson...

BJÖRN ANDERS: Tackar.

[Björn Anders spelas av typ Henrik Hjelt. Han har på sig en Bamse-T-shirt (eller något annat barn-aktigt), och sitter till att börja med med händerna bakom huvudet. Han snackar dock, trots T-shirten, hur vuxet som helst.]

CLAES: ...som alltså, öhm... [bläddrar i sina papper] varken är läkare eller forskare... men ändå alltså någon form av expert på detta?

BJÖRN ANDERS: Stämmer bra det. Jag är alltså fem år gammal, fet, och rökfri.

CLAES: Ja..ha... Men nu förstår jag inte riktigt...

BJÖRN ANDERS: Vad är det att förstå? Jag är fem bast, jag är tjockis, jag är rökfri.

CLAES: Du ser ju betydligt mycket äldre ut än fem år, för det första...

BJÖRN ANDERS: Född på skottdagen. 29:e februari. Fyller bara år var fjärde år, vettu.

CLAES: Okej. Men då borde du vara i tjugoårsåldern, och jag menar inte att vara oförskämd, men du ser lite..

BJÖRN ANDERS: Jaja, jag har varit utomlands under min födelsedag några gånger också. Men faktum kvarstår: Jag är fem, jag är tjock, jag är rökfri. Jag representerar den svenska folkhälsan, Claes! Jag är den perfekta gästen för det här inslaget!

CLAES: Nu skulle jag inte anse att du är speciellt tjock heller...

BJÖRN ANDERS: Jaha, så nu är jag inte fet? Ni tar hit mig, sen tvivlar ni på min ålder, och nu säger du att jag inte är tjock heller?! Jaha, det är på det viset?

[Han tar upp en cigg, tänder den, och börjar röka]

BJÖRN ANDERS (mumlar): Inte bra för nerverna, alltså...

CLAES: Umm... Vi lämnar Björn Anders, och går vidare..
Telegram: 13 kilo kokainpasta + tillbehör

CLAES: "Ett rekordstort tillslag på kokain har gjorts på Arlanda. En kvinna, skriven i England, påträffades i tullen med vad som uppges vara 13 kg så kallad kokainpasta, förvarad i schampoflaskor. Polis och tulltjänstemän kommer den närmsta tiden vara extra uppmärksamma, då man efter kokainpastan enligt uppgift snart kan förvänta sig smugglingsförsök av 9 kilo morfinköttsås, en stor flaska haschketchup, och upp till 800 gram heroinparmesan."

-------------------------

ALTERNATIVT: Claes lämnar över till Mat-Tina (efter de två första meningarna, + "För att ge tips om vad man kan göra med 13 kilo kokainpasta... Mat-Tina!") som ger tips om, just det, vad man kan göra med 13 kilo kokainpasta.

-------------------------

ALTERNATIV 2: 13 kilo kokainpasta är vad som tillagas i morgondagens morgonsprogram. As advertised by Tilde.

Telegram: Östergötlands femåringar allt fetare

[som alternativ om inte "Henrik Hjelt - Femårig, rökfri tjockis" tas med]

CLAES: "Femåringar blir allt fetare. Detta enligt en undersökning gjord i Östergötland, som alltså visar att mellan 1996 och 2002 har andelen femåringar i länet som lider av övervikt eller fetma ökat från 14,5 till 16 %. Experter menar nu att detta kan leda till att Östergötlands femåringar blir allt mer mobbade av sina jämnåriga grannlän. Speciellt utpekad som potentiella mobbare är de kända översittarfemåringarna i Närke, som redan sedan länge retat östgötafemåringarna för sin extremt löjliga dialekt."
Telegram: Hugh Grant slutar

CLAES: "Efter många filmsuccéer och framgångar hotade Hugh Grant i veckan med att sluta som skådis. 'Jag har tyckte att det inte känts särskult kul sista tiden' sa Grant. Världens alla män mothotade med att om han inte slutade skulle de 'få det att inte kännas särskilt kul i framtiden'"

 <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   >>   | Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut