[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2006-02-27 | Sport
2006-07-06 | Notis / Vetenskap
2005-02-24 | Notis / Vetenskap
2004-02-09 | Ett ögonblick

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Rejects 7: Anitra Steen, Magnus Härenstam, fotbollsgalan, m m... [2003-11-15]
Av Boyahed.com
2003-11-16
Dokument
Värt att notera (kanske): Knåpade ännu en gång ihop grejerna rätt sent, men fick med två av telegrammen. Vikingarna som har slut på kramgoa låtar, samt att Kim & Ljungberg var nominerade på både manliga och kvinnliga delen av årets mittfältare vid fotbollsgalan. Kan förresten nämna att vi på Boyahed själva är stora fans av intervjun angående alkoholismen nedan, och att angående telegrammet om polisens volontärer även återges en intern notering precis så som vi skickade in den till programmet.
I studion: "Alla borde supa"

CLAES: "Ett British Airways-plan stoppades tidigare i veckan från att lyfta då det uppdagades att såväl kaptenen som styrman var berusade och stank sprit. Detta har såklart skapat debatt om sprit och flygning verkligen hör ihop. Med oss nu har vi Peter Lagerblad, självutnämnd expert på just detta fenomen..."

[PETER LAGERBLAD är klädd i kostym och slips (som en VD...) och är förutom första repliken allmänt positiv och engagerad om sina ideer.]

LAGERBLAD: "Stämmer bra det, Claes. Och jag är här för att säga att jag tycker det är helt orimliga mängder sprit tillgängligt för både personal och passagerare i flygplanen."

CLAES: "För mycket sprit på flygplanen alltså, men.."

LAGERBLAD: "Nej nej. Det är alldeles för lite sprit det handlar om. För lite sprit på flygplanen."

CLAES: "För lite sprit?"

LAGERBLAD: "Precis. Tänk efter, Claes: När har du någonsin hört talas om att ett plan kraschar på grund av fylleflygning? Plan kraschar hela tiden, och jag kan faktiskt avslöja det faktum att så gott som alla piloterna som kraschar faktiskt har varit nyktra. De där killarna som kraschade in i World Trade Center? Religiösa fundementalister, Claes. De rör inte alkohol överhuvudtaget!"

CLAES: "Näe, men nu vet jag inte om man kan dra några slutsatser..."

LAGERBLAD: "Slutsatsen jag drar är att man helt enkelt behöver fler fulla piloter. Låt dom supa järnet innan de kliver in i cockpitten, så blir det en säker flygning."

CLAES: "Men passagerarna kan ju knappast känna sig säkra om de hör kaptenen sluddra över högtalarsystemet.."

LAGERBLAD: "Inga problem, Claes. Inga problem! Det är bara att se till att passagerarna är packade dom också. Ge dem en välkomstdrink eller.. nio, och du får en betydligt mer avslappnad flygfärd. Och om nu något mot förmodan skulle inträffa och planet kraschade in i en bergvägg och alla ombord exploderade i ett stort eldmoln och sådär, så skulle själva nedfärden vara mycket enklare att hantera, eftersom hälften av alla ombord redan ligger däckade i mittgången. Med en ökad alkoholkonsumption på flyget är alla vinnare!"

CLAES: "Nja. Om man nu tänker på de anhöriga till dessa berusade passagerare som faktiskt förlorar någon väldigt viktig person i sitt liv... Jag tror inte de ser på saken på samma sätt."

LAGERBLAD: "Men då har jag det perfekta förslaget. Om alla dessa 'anhöriga' skulle ta och köpa sig lite mer alkoholhaltiga drycker och därmed dränka sina sorger i sprit..."

CLAES: "Du propagerar ju här för en ökad alkoholism. Vet du egentligen hur stora kostnader det blir på hela samhället..?"

LAGERBLAD: "Samhället.. Vafan. Ge samhället en grogg då, så är det löst! Det svenska samhället behöver faktiskt slappna av lite."

CLAES: "Jag tror vi lämnar debatten där och tackar Peter Lagerblad, självutnämnd expert på detta ämne och, just det ja, även VD för AB Vin & Sprit. Vilket han också luktar som..."

LAGERBLAD [OS]: "Jag drar till baren och tar en öl, Claes!"
Telegram: Paggan har pressat Anitra

(Apropå att Aftonbladet hade en artikel med Pagrotsky-citatet "Jag har pressat Anitra Steen" som rubrik)
CLAES: "Ja, turerna kring Systembolaget har varit många, och enligt en artikel i Aftonbladet på onsdagen är näringsministern Leif Pagrotsky mycket bekymrad. "Jag har pressat Anitra Steen," sa Pagrotsky. Göran Persson uppges ha svarat Pagrotsky med ett argt "Du har gjort vaddå sa du?", varpå han nitade skiten ur näringsministern och fick Pagrotsky att lova att aldrig försöka 'pressa' hans flickvän igen."
Telegram: Anledningen till mutskandalen

CLAES: "Nu till muthärvan på Systembolaget som bara växer och växer. Även statliga Vin & Sprit blivit föremål för utredning då undersökningar gjort gällande att företaget mutat butikschefer med gratis resor och sprit. Källor inom Systembolaget säger till Godafton Sverige att de förbittrats över att anställda på andra företag får del av förmåner som billigare abonnemang för mobiltelefonförsäljare, betalda resor för flygvärdinnor, och så vidare, medan dylika rabatter inte ges på alkoholvarorna. "Då är det väl klart att man tar emot mutor när man får chansen," säger en källa. "En obegränsad tillgång av underdimensionerade gröna plastkassar är faktiskt inte så mycket att hurra för."
Telegram: Vad gör Härenstam utan Jeopardy?

CLAES: "TV4 presenterade nyligen programplanerna för våren och det blir några rejäla omstuvningar. Bland annat tar det populära lekprogrammet Jeopardy paus. Magnus Härenstam har ännu inte bestämt sig för om han kommer att spendera uppehållet genom att föra totalt ointressanta konversation om fritidsintressen med tre slumpvis utvalda akademiker eller berätta andefattiga anekdoter in i en kamera. Godafton Sverige sökte den populära programledaren för en kommentar, men intervjun försvårades eftersom Härenstam insisterade på att det är han som ger svaren innan våra reportrar ställer frågorna."
Telegram: Volontärer inom polisen

CLAES: "I vår kommer Stockholms och Värmlands län att inleda försök med så kallade volontärer inom polisen. Volontärerna kommer inte få tillgång till vapen, och inte betalas ut någon lön, men däremot få sina omkostnader betalda och arbeta med brottsofferstöd och brottsförebyggande. Polisinspektör Pär Sonesson säger att han fick idén från en film han såg för ett par veckor sedan på Kanal 5, och han hoppas nu på ett minst lika galet och underhållande resultat för det nya initiativet som i filmen.. Polisskolan 4; Kvarterspatrullen."

[Notering: Det bara MÅSTE köras upp en Polisskolan 4-videoomslagsbild till slutpoängen på detta skämtet, annars börjar jag gråta och dör ensam och olycklig i en etta i Örebro.]
Telegram: Fotbollsgalan, version 1
CLAES: Årets fotbollsgala hölls i veckan på Hovet i Stockholm. Olof Mellberg går nu ut och öppet med klagomål till Fotbollsgalans arrangörer för att ha infört både manligt och kvinnligt pris i varje kategori. "Det är orättvist! Nu dubblar ju Fredrik Ljungberg sina chanser i varje kategori!" säger Mellberg. När Fredrik Ljungberg hörde om uttalandet slet han tag i Mellbergs tröja och drog ner honom på marken, varpå de båda kärleksfullt rullade runt på marken en stund; Något experter förutspår bli en årlig tradition.
Telegram: Fotbollsgalan, version 2
CLAES: "TV4 stod som bekant värdar för årets fotbollsgala tidigare i veckan. För första gången var galan helt jämlik, och priser i samtliga kategorier delades ut till både manliga och kvinnliga spelare. Scenen var försedd med två talarpodium; med plats för den manliga vinnaren till höger och den kvinnliga till vänster. Arrangemanget fungerade väl, förutom den tillfälliga förvirring som uppstod då Victoria Svensson och Olof Mellberg vann guld- respektive diamantbollen." [osäker:] "Eller var det tvärtom..?"
Luddigt idéförslag, re: Arne Weise
Expressen och Aftonbladet hade samma dag artiklar där Arne Weise uttalade sig om sin arvtagerska Lotta Bromé. Grejen är bara att i en av dem så verkade han positiv och i den andra negativ. Därmed kan man köra nåt i stil med "Då vi antar att de högt ansedda ledande svenska kvällstidningarna rapporterat korrekt och sakligt utan onödiga vinklingar har oro nu väckts över om åldern börjar ta ut sin rätt vad gäller Arne Weise," sen köra en telefonare (om snubben från tidigare är tillgänglig) där Arne är senil och har olika åsikter om saker från en sekund till en annan.

 <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   >>   | Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut