[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2002-11-11 | Guide
2005-01-04 | Notis / Inrikes
2004-10-21 | Boyahed tipsar
2007-12-28 | Notis / Utrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Rejects 9: Blairs magont, Görans Mini-Me, vinterkräksjuka, m m... [2003-11-29]
Av Boyahed.com
2003-12-05
Dokument
Värt att notera (kanske): Ett (1) av våra telegram togs med i programmet. Det handlade om George W. Bush och hans nyfunne intellektuella jämlike/ärkefiende, en kalkon. Om personen som skrev telegrammet angående att George Clooney, Sommartorpet-Ernst, och Kobra-Kristofer är lika fick inspiration från Boyahed.coms Vörsuss låter vi vara osagt. Flera av veckans telegram byggde på bilder, och bilderna Godafton Sverige använder (och i vars arkiv vi letar när vi vill hitta roliga bilder) tillhör Scanpix. Tyvärr så behöver man ha tillgång till arkivet för att kunna se dem, och om vi skulle ge ut lösenord till er, kära besökare, så skulle nog folk bli sura. Ni får använda fantasin.Telegram: Blair har ont i magen

CLAES: "Storbritanniens premiärminister, Tony Blair, fick i veckan åka in på sjukhus på grund av svåra magsmärtor. Blair har tidigare haft problem med oregelbundna hjärtslag, ett problem som enligt läkare framkommer under hård stress. Orsaken till veckans magsmärtor sägs dock vara en debatt och som spårat ur när besökande George Bush hävdat att Blair stulit hans leksaksgrävmaskin, varpå presidenten gråtande börjat knuffa Blair upprepade gånger i magen. "
Telegram: Göran Perssons Mini-Me

CLAES: "Nu till Sverige... Inspirerad av Dr. Evil i filmerna om Austin Powers har nu Göran Persson beslutat sig för att skaffa sig en klon. Och precis som i filmerna är klonens storlek exakt en åttondel av Göran Perssons."

[BILD: En leende Göran Persson, på någon mässa, står bredvid en liten rund R2D2-liknande minirobot.]
Telegram: Barnsäker bil

CLAES: "Den oberoende europeiska testorganisationen Euro NCAP, Europas utvärderingsprogram för nya bilar, presenterade sina senaste testresultat på torsdagsmorgonen. Det handlade om vilket av de testade fordonen som var säkrast för barn. Oväntad vinnare blev..." [bild] "...en bil som krockar med en vägg."
Telegram: Året-runt-kräk

CLAES: "Vinterkräkssjukan har de senaste åren vuxit sig ett allt större problem i Sverige, men medicinska forskare larmar nu för en betydligt otrevligare sjukdom som kan vara på frammarsch. Det handlar om "året-runt-kräk"... Billy Butt lider av det, likaså Ian Wachtmeister, och läkare varnar nu att sjukdomen när som helst kan drabba avdelningschefer över hela landet."

I studion: Läkare diskuterar vinterkräksjukan

CLAES: "Vinterkräksjukan är här igen, och sjukhus över hela Sverige gör nu sig förberedda för att kunna behandla sjukdomen bättre än de gjort tidigare, då sjukdomen spridits snabbt till så gott som alla avdelningar. Med oss nu har vi Dr. Jonas Bodfors, överläkare på Sahlgrenska. Dr. Bodfors, vad har ni då gjort för förändringar för i år, vad gäller att bekämpa vinterkräksjukan?"

DR. BODFORS: "Ja.. För det första, Claes. Rent medicinskt så heter det ju inte vinterkräksjuka."

CLAES: "Nähä.. Uhm... Vad kallas det då?"

DR. BODFORS: "Vi kallar det helt enkelt "ofrivillig årstidbetingad bulimi". Och det viktiga att minnas är att vi är långt ifrån att se en riktig epidemi bryta ut på ett bra tag. De fall som anmälts hittills är faktiskt ett väldigt fåtal, och ingenting alls att oroa sig för."

CLAES: "Men man måste vad jag förstår ändå vara försiktig vad gäller exempelvis bjudgodis, kallskuret, och liknande mat som ligger framme?"

DR. BODFORS: "Njae, jag skulle vilja kalla det lite obefogat att oroa sig för sådant riktigt än, när--... Ursäkta mig en sekund, Claes..."

[Dr. Bodfors tar upp en rosa plasthink och SPYR våldsamt i den. Sedan
ställer han ner den, torkar sig lugnt om munnen, och fortsätter.]

DR. BODFORS: "Jag tror att det är lite för tidigt att oroa sig. Som sagt, bara ett fåtal fall har inträffat hittills, och vi vet inte ens om det kommer bli någon epedemi..."

CLAES: "Vänta nu. Öhm.. Du kräktes alltså nyss i en hink här."

DR. BODFORS: [ser smått förvånad ut] "Jaa, det gjorde jag, ja. Men det vi får komma ihåg är att det hittills handlar om några enstaka fall, och jag tror att du, Claes, till exempel lugnt kan äta av buffén ni har här bakom kulisserna. Mycket goda saker förresten, måste jag säga. Jag tror jag tog lite av allt."

CLAES: [bara tittar på honom någon sekund] "Det känns ju inte speciellt tryggt... öhm... "

[Medan Claes pratar har Dr. Bodfors tagit upp hinken ännu en gång och spyr för fullt. Claes blir som förståeligt lite disträ.]

CLAES: "Öhm... ursäkta mig."

[Dr. Bodfors tittar upp från hinken för en sekund.]

CLAES: "Jag tror vi avslutar intervjun där faktiskt."

DR. BODFORS: "Jaha. Ja, tack då."

[Han återgår omedelbart till att spy lite mer.]

CLAES: "Smittorisken känns något hög..."

[Går vidare.] <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   >>   | Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut