[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2006-11-30 | Notis / Utrikes
2007-04-24 | Notis / Vetenskap
2004-01-03 | Ifylles
2009-06-27 | Notis / Kultur & N

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
GRATTIS PETER ALTHIN...
Av Johabbed bin Laugsson
2003-12-06
Lyck... vars klient Mijailo Mijailovic, som sitter häktad misstänkt för mordet på Anna Lindh, idag den sjätte december 2003 fyller 25 år.
- Tackar. Jag är mycket glad å min klients vägnar.
En stor framgång för dig och den så kallade 24-åringen?
- Det stämmer bra. Hela vårt försvar har i stort sett gått ut på att invänta denna dagen. Bevisningen har ju hopat sig, men i och med hans födelsedag är han ju oskyldig.
Förklara?
- Man kan ju säga så här, att i ärlighetens namn så har vi ju alla hela tiden vetat att ”24-åringen” är den skyldige. DNA-bevis, motiv, erkännande för familj och allt det där. Att förneka det skulle enbart vara korkat. Men det säger ju sig själv att en man som bevisligen är tjugofem år gammal inte kan vara den "24-åring" som all den här bevisningen framlagts mot.
Vad händer nu?
- Först idag så väntar ett hejdundrande firande med ditrest farfar och allting i häktet. Det hela har ju av kvällstidningar beskrivits som en så kallad 'kupp' - ungefär som när Robert Gustavsson eller Sissela Kyle skämtar med Lasse Berghagen - och den stora födelsedagsfesten är helt enkelt ett överraskningsparty.
Er klient vet alltså ingenting om firandet i förväg?
- Han anar nog att något firande är på gång, men kanske inte omfattningen. Och när vi sedan även berättar om att han med all säkerhet blir frisläppt så kommer han nog få en glädjechock.
Det finns ingenting som kan hindra att han frias?
- Det finns ett fåtal orosmoln. Att Dagens Nyheter gick ut med bild och namn på min klient har ju så klart komplicerat saker och ting, då de försökt koppla det ansamlade besvismaterial direkt till min klients person. Men om man ser till helheten av de fakta som framkommit så ser jag ändå vårt resonemang som tämligen säkert: Det är "24-åringen" som med all säkerhet är den skyldige. Min klient är inte tjugofyra år.
När tror du din klient får lämna häktet?
- Så fort polisen har gripit en ny misstänkt. I det här brottsfallet är det lite byteshandel över det hela. Man vill ju ständigt ha någon person häktad innan den förra släpps, det har vi ju sett i utredningens tidigare skeden.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Att vårt land blir en tryggare och säkrare plats att leva på. Och att min klient frisläpps, så klart.

Advokat Peter Althin

Mijailo "25-åringen" Mijailovic

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut