[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2004-07-12 | Ifylles
2003-01-06 | Notis / Kultur & N
2008-08-24 | Photoshop
2006-07-18 | Notis / Meddelanden

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Laglös kung
Av Johabbed bin Laugsson
2004-04-21
Dokument
Att Kung Carl XVI Gustaf kört för fort har nog inte undgått många, ej heller hur han är immun från åtal för några brott. Det som inte framkommit är dock att kvällspressens avslöjanden bara skrapat på ytan av det som med all säkerhet kommer att skapa århundradets – kanske årtusendets – skandal. Mörkningen av vår regents brottslighet går nämligen mycket djupare än vi tidigare kunnat ana. Boyahed.com har lyckats ta oss in i SÄPO:s ljudarkiv… Tydligen är det så att hans majestät ständigt, “av säkerhetsskäl” är utrustad med mikrofon.

Nedan följer ett tidigare internt dokument som avslöjar vad som egentligen skedde i samband med den omtalade fortkörningsincidenten.


"INCIDENT # 2701

PLATS: Väg E18. Något utanför Västerås.
DATUM: 2004-04-18
SITUATION: Kung Carl Gustafs porsche har klockats köra i 160km/timmen. Han har blinkats in av en polisbil, och stannat hyfsat omedelbart. Polismannen (P) har lämnat sin bil och gått fram till Kungen (KCG), som vevat ner rutan.

P: “Hallå där.”
KCG: “Goddagens.”
P: "Det gick lite fort där. Jag tvingas nog att få titta på ditt körkort."
KCG: "Min gode herre. Jag är faktiskt Sveriges konung. Nu tar jag upp en Beretta och skjuter dig i huvudet.”


[Kungen tar här upp en pistol, som misstänks vara av märket Beretta, och skjuter polismannen i huvudet. Han gasar iväg till ackompanjerande doft av bränt gummi, höjer volymen på bilstereon och sjunger med i låten som spelas. Låten i fråga: “Cop Killer” av Body Count.]

EFTERSPEL: Kung Carl XVI Gustaf kan enligt grundlagen inte åtalas för något brott, vare sig fortkörning eller polismord. SÄPO hemligstämplar händelsen.


För första gången misslyckades SÄPO med sitt uppdrag i sådana här fall, och även om polismordet ännu inte kommit ut i det öppna kunde flera av kvällstidingarna beskriva den så kallade “vansinnesfärden”. Bara denna i sammanhanget mindre förseelse skapade dock folkstorm, och dagarna senare gick bland annat Annika Lagerqvist Veloz Rocas, universitetslektor i statsrätt vid Stockholms universitet, ut i Aftonbladet och menade att kungens rättsliga immunitet är svårförsvarbar. Detta ledde till ytterligare en incident…


INCIDENT # 2703

PLATS: En lägenhet på Hornsgatan i Stockholm.
DATUM: 2004-04-19
SITUATION: Kung Carl Gustaf (KCG) har på eget bevåg begett sig till universitetslektor Annika Lagerqvist Veloz Rocas (ALVR) lägenhet. Han ringer på dörren, och Lagerqvist Veloz Roca själv öppnar.

ALVR: “Oj. Kungen. Eh… Vad gör du här?”
KCG: “Min goda dam. Är ni Annika Lagerqvist Veloz Rocas, universitetslektor i statsrätt vid Stockholms universitet?”
ALVR: "Ja. Ja, det är jag."
KCG: "Ni ifrågasatte i dagens Aftonbladet det faktum att jag, kung Carl XVI Gustaf, har immunitet och inte kan anklagas för några brott?”
ALVR: “Ja, det stämmer. Det gjorde jag.”
KCG: “Ah, då vet jag. Tillåt mig då öppna denna blå sportbag jag burit med mig, ta ut min motorsåg, och med en manisk blick och spår av fragma i mungiporna mörda dig med densamma.”

[Kungen öppnar här sin sportbag, tar ut sin motorsåg, och mördar troligtvis lektorn med densamma. Inga vittnen har sett överfallet, men vid en genomsökning av lägenheten hittas senare Annika Lagerqvist Veloz Rocas nedstoppad i sextiosex mindre plastpåsar ihopknutna med färggranna gummiband och upplagda på diskbänken. Hans Majestät Konungens DNA återfinns på samtliga påsar, och Carl XIV Gustaf själv återfinns i lägenhetens badkar tillsammans med en badanka och en nedblodad motorsåg.]

EFTERSPEL: Kung Carl XVI Gustaf kan enligt grundlagen inte åtalas för något brott, och då man dessutom anser sig sakna bevisning läggs fallet ned. SÄPO hemligstämplar händelsen.


Boyahed.com kan dessutom avslöja att de två nyliga incidenterna inte är några engångsföreteelser, utan enbart ytterligare exempel på en brottslighet som kungen i det närmaste satt i system. Nedan följer två (av många) tidigare fall då kungen gjort sig skyldig till brott utan att åtalas. Först ett från över tjugo år sedan...


INCIDENT # 239

PLATS: En restaurant i Göteborg.
DATUM: 1982-09-02
SITUATION: Kung Carl Gustaf (KCG) besöker en restaurant i Göteborg. Han samtalar med en anställd på krogen (NN).

KCG: “Min gode herre. Är det tillåtet att röka cigaretter i denna lokal?”
NN: “Nej.”
KCG: "Nåväl. Jag tvingas då ta upp min dunk med 98-oktanig bensin, och hälla ut den över din bar, varpå jag brukar mina tändstickor till ett annat syfte än att röka min cigarett. Jag ämnar alltså göra mig skyldig till mordbrand, och orsaka inte mindre än åtta dödsfall. Det handlar om dig, de tre övriga anställda jag har beskådat befinna sig i lokalen, och de fyra matgästerna vid det bord som läglig nog placerats längst inne i lokalen."

[Kungen gör sig skyldig till mordbrand och orsakar inte mindre än nio dödsfall. Det handlar om mannen i baren, tre andra anställda, fyra matgäster, och en undulat.]

EFTERSPEL: Kung Carl XVI Gustaf kan enligt grundlagen inte åtalas för något brott, inte ens mordbrand. SÄPO hemligstämplar händelsen.


...och sedan ett från en knappt decennium senare...


INCIDENT # 1143

PLATS: En park i Lund.
DATUM: 1991-11-24
SITUATION: Kung Carl Gustaf (KCG) besöker parken Lundagård, och ser en “gräset får inte beträdas”-skylt. En parkvakt (Pv) befinner sig i närheten.

KCG: “Min gode herre. Vad står det på skylten? Jag är ordblind.”
Pv: “Det står ”Gräset får inte beträdas”.”
KCG: "Nåväl. Jag ämnar ignorera varningen.

[Kungen går över gräset.]

EFTERSPEL: Kung Carl XVI Gustaf kan enligt grundlagen inte åtalas för något brott, inte ens olaga gräsbeträdande. SÄPO hemligstämplar händelsen.


Vi på Boyahed.com förstår självklart vilken pandoraask vi öppnat med dessa avslöjanden. Att detta kommer ut i offentligheten kommer utan tvekan att orsaka stort rabalder i det svenska samhället, och lär orsaka både förvåning och ilska bland medborgarna. Debatten om republik kontra monarki kommer att nå en kokpunkt. Vi åberopar den journalistiska grundtanken, där sanningen, hur obehaglig den än må vara, måste fram. Och vi kan dessutom frambringa ännu ett dokument, än mer chockerande. Denna gång kommer det från framtiden…


INCIDENT # 2899

PLATS: Utanför Drottningholms slott, Stockholm.
DATUM: 2004-05-03
SITUATION: En stor samling människor har samlats för att demonstrera mot kungens uppförande under den senaste tiden. Aftonbladets Daniel Nyhlén (DN) har just lyckats tränga sig fram för att ställa kung Carl Gustaf (KCG) en fråga.

DN: "Ers majestät. Daniel Nyhlén, hovreporter för Aftonbladet--…"
KCG: "Min gode herre. Dig känner jag faktiskt igen!”
DN: “Tack, ers majestät. Min fråga gäller--…”
KCG: “Ursäkta. Jag måste tyvärr ta fram en schweitzisk armékniv, fälla ut den lilla saxen på densamma, och hugga dig upprepade gånger i ögonen. Sedan ämnar jag punktera din halspulsåder med korkskruven.”

[Kungen tar här fram en schweitzisk armékniv, fäller ut den lilla saxen på densamma, och hugger Daniel Nyhlén upprepade gånger i ögonen. Sedan punkterar han Nyhléns halspulsåder med korkskruven. Daniel Nyhlén avlider.]
Folkhopen: “[jubel.]”


EFTERSPEL: Folkopinionen vänder. Kung Carl XVI Gustaf förlåts för alla sina brott, och bärs iväg på folks axlar till upprepade rop av “Kungen – Boma ye”. TEMO-mätningar visar dagarna senare att hans majestät åtnjuter sina högsta popularitetssiffror någonsin. Några dagar senare låter han dock mörda sju miljoner svenskar i vad som i historieböckerna kommer att kallas “Stockholms blodbad II – Nu ännu blodigare.”


Och som i alla sagor om kungar och liknande väsen, barn... Slutet gott, allting gott.

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut