[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2004-01-27 | Recension
2008-03-22 | Notis / Inrikes
2005-09-21 | Utrikes
2003-01-27 | Inrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Johabbed spanar media - 7/7 2004
Av Johabbed bin Laugsson
2004-07-07
Kr


Fotbolls-EM är över. Var inte Andreas Isaksson bara för gullig?

På den negativa sidan har man återigen blivit påmind om det paradoxala sportkommentatorsfenomenet "just nu [...]" vad gäller framtida händelser. TV4:s Johan Edlund var nog värst. Exempelvis: Kroatien möter England. Kroatien tar ledningen. Edlund hinner utbrista cirka fem dussin varianter av "JUST NU ÄR ENGLAND UTE UR EM!" eller "JUST NU ÄR KROATIEN I KVARTSFINAL!" Å fan! Jag som trodde de båda som bäst höll på att spela den sista gruppspelsmatchen hade hela 80 minuter kvar att avklara! Så dum jag var! Så klart vi har rest framåt i tiden! Johan Edlund, jag ska aldrig tvivla dig! PS. Ironi. DS.

Fenomenet märks även ofta i matcher där Sverige spelar slutspel, t ex en kvartsfinal i hockey. Leder de så blir det tidsresa omedelbart, och Sverige är enligt någon slumpvis utvald kommentator "just nu i semifinal." NEJ. DU LJUGER.

Ibland används till och med den ännu mer idiotiska "i just detta nu". Detta är enligt mina ovetenskapliga undersökningar för att kommentatorerna riktigt vill understryka hur mycket de ljuger.

Ovannämnda Johan Edlund är ihop med Sveriges sexigaste kvinna som Café kunde få att ställa upp på fotografering den aktuella månaden. Hennes namn är Jessica Almenäs, och hon är någon travprogramledare i fyran. Enligt uppgift kör Herr Edlund med samma tankegångar i sovrummet som i kommentatorbåset. Han börjar lite lätt att kyssa henne på halsen, ser att hon får styva bröstvårtor, och då ser han framför sig hela utvecklingen. "JUST NU FÅR DU MULTIPLA ORGASMER!"

Jag förutspår att i just detta nu gör fröken Almenäs slut med idioten. Och mina damer och herrar, jag kan avslöja att just nu dör Johan Edlund, och i just detta nu hålls begravningen. Nu över till betydligt sorgligare angelägenheter.

Jag känner ingen som heter Monica. Tyvärr. Hade jag gjort det så hade jag varje gång jag träffat henne inlett med "Tjena. Nic hälsar." Detta otroligt fyndiga skämt skulle sedan upprepas till oändlighet, Monica skulle säga upp kontakten, och därmed skulle jag återigen inte känna någon som heter Monica. Tyvärr.

Kvällspressen, så. Enligt Aftonbladets hemsida - pappersversionen såg jag aldrig och kan inte vittna om - heter hovets presschef Elisabeth Tarras Wahlberg numera Tarras Tarras Wahlberg. Det är bra, för dubbelnamn är kul. Hon kan nu bilda klubb med Boutros Boutros Ghali. Sedan kan de återuppliva bandet Mr. Mister eller kanske Toni Tony Tone.

Kvällsposten hade i söndags en lista över samtliga inbrott i år, gata för gata, i just din kommun. Rubriken till artikeln var "En våldtäkt på ditt hem." Säkra källor rapporterar att samma tidning nu planerar en artikelserie om var kvinnor överfallits och våldtagits i olika städer. Arbetsnamnet är "Våldtäkt - Ett inbrott i din vagina".

Ett personligt meddelande till Lasse Anrell. Käre vän och kollega. Ursäkta att jag tvingas ta udden av din floskeltopp genom att förekomma dig med denna observation av ett lustigt uttalande. Mytomanen och psykfallet Sebastian Dawkins har tydligen gått och dragit trosorna av en kvinnlig dokusåpakollega när denna stod på scen, och kollegan polisanmäler nu honom. Sebastian försvarar i dagens Expressen, och låter meddela:

"Låt henne komma, jag har bra advokater som klär av vilken åklagare som helst." - Sebastian Dawkins, avd Nu vet vi att klädavdragare umgås i kretsar med likasinnade.

En av progamledarna för P3:s Sommartoppen heter Anton Berg. Rykten säger att han är mörkhyad, delikat, och då och då full av alkohol.

Mediala personer Boyahed.com tycker förtjänar att premieras: Jack Vreeswijk, Peppe Engberg, Lasse Anrell, samt vem det nu var som nämnde Boyahed.com i radioprogrammet Efter 3 för några månader sedan.

Slutligen. Håll käften om din jävla tröja, vad den kostade, hur bra kvalitet den har, eller var du köpte den. Vem bryr sig? Fatta att ingen vill veta. Jaja, att du tränat bort din dumma dialekt är i alla fall positivt.

Fred ute!

/Johabbed bin Laugsson
Strykjärnsjournalist, Boyahed.com

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut