[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2006-08-11 | Notis / Inrikes
2005-01-10 | Utrikes
2004-12-02 | Kultur & N
2004-03-13 | Ifylles

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Johabbed spanar media - 26/8 2004
Av Johabbed bin Laugsson
2004-08-26
Kr


Goddagens, läsare.

Jag har två saker att avslöja innan vi börjar. Den första är att jag efter flera års förberedelser bestämt mig för att bli volontärarbetare för underpriviligerade sälar på Grönland, och därför måste lämna Sverige (och mina uppdrag på Boyahed) för ett par år. Den andra är att jag ljuger.

"Ida, 16, bortrövad på E-Typefesten" stod det på Expressens hemsida. "-Han körde i väg med mig, jag var så rädd," stod som citat nedanför rubriken. Jag blir så arg på E-Type, som rövar bort småflickor sådär. Eller ja, rubriken kanske var vinklad - kanske var det inte just artisten som åsyftades, utan "han" var någon annan på den där festen som herr Type anordnade.

Ändå, illa av E-Type att anordna en fest där någon snubbe kan röva bort en sextonårig flicka. Bäst att inte kolla närmare och läsa att "E-Typefesten" i fråga var inte överhuvudtaget en fest med E-Type, utan istället en konsert på Luleåfestivalen. Och att Ida, 16, inte ens var på konserten när hon blev bortrövad, och att konserthelvetet dessutom inte ens hade börjat. Nä, för då skulle ju artikeln bara bli "Ida, 16, bortrövad på brygga", och ingen alls skulle kunna få reda på sanningen. Sanningen att tonårsflickor rövas bort på E-Type's partaj. Tack, Expressen, för att ni varnar oss. Att ni gör det genom en pinsamt långsökt och medvetet vilseledande rubriksättning är något man får acceptera för den goda sakens skull.

De olympiska spelen har varit väldigt trevliga för alla svenskar med turnumret fyra. För övrigt är det beundransvärt hur Sverige föregår med gott exempel för acceptans och alla människors lika värde, och nobelt nog låter en cancerpatient vara fanbärare:

Nej då, Lars. Stängslet kommer inte alls att synas igenom.


Saker man lär sig av att spela Trivial Pursuit: Det svenska landskap som kommer sist i bokstavsordning är Öland, inte alls Östergötland. Kinesiska muren syns trots allt från månen. Och vad var det de sju små dvärgarna grävde efter i sin gruva? Just det, svaret är AIDS.

Mer skojsigt om dödliga sjukdomar: Amerikanska nyhetssatirsidan The Onion, fortfarande djävulskt bäst när de är som bäst, har i senaste numret en artikel om allas vår He-Man, Dolph Lundgren. "Dolph Lundgren Wins Long, Courageous Battle Against Fame" heter den, och beskriver skådisens dust med kändisskapet som mer traditionella artiklar beskriver kändisars kamp mot cancern. "Folk med så mycket intellektuell potential tror aldrig att något som kändisskap kan hända dem. Men han var en karate-mästare på 195cm med slående blont hår - en IQ på 160 betydde ingenting." Bland annat. Artikeln är skoj och Dolphan är svensk, och då kan vi känna en extra värme i själen likt ljummen urin när vi som små kissade på oss i overallen.

Skitdålig påhittad rubrik som aldrig kommer att användas till notis på Boyahed: "JAS 39 Gripen - 40, 41 fortfarande på fri fot". Inspirerad av rubrikerna kring rymningarna häromveckan. Och, som sagt, skitdålig.

Förr i tiden, i en galax långt borta, publicerade vi Topp 5-listor på Boyahed.com. Nu var det så länge sedan att det bara måste komma en till. Det handlar om Sveriges Televisions stora ansvarstagande för alla delar av den svenska befolkningen.

Topp 5 Nyhetsprogram för minoriteter

5. Uutiset
4. Nyhetstecken
3. Oddasat
2. Ododdodasosatot*
1. Negernytt

Det var allt för idag. Tack, barn, och kom ihåg att akta er för cancer och AIDS. Och E-Type, akta er framför allt för E-Type.

Fred ute!/Johabbed bin Laugsson
Strykjärnsjournalist, Boyahed.com


* Nyheter på samiska. Textat på rövarspråk.

Oj, vad mycket bajs jag har i ansiktet.

Fiapjäser? Vad fan gör fiapjäser på ett TP-bräde?
Dolph 'Hyvens' Lundgren
Tur att jag hann torka bort bajset innan sändning.

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut