[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2006-03-01 | Notis / Kultur & N
2006-06-07 | Kultur & N
2004-01-05 | Notis / Kultur & N
2009-01-06 | Notis / Vetenskap

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Idol-juryn våldtog tonårstjej
Av Johabbed bin Laugsson
2006-08-31
Kultur & N
Idol-juryn våldtog tonårstjej

FALUN. Juryn i dokusåpan "Idol" har sedan premiären 2004 gjort sig känd som tuff och ibland onödigt hänsynslös. Men den hårdaste behandlingen av en av de hoppfulla aspirerande artisterna visades aldrig. Under en audition i Falun visade juryns Peter Swartling tydligt sitt missnöje över en av de unga talangernas dåliga prestation.

Clabbe, always with the lila dildo.
Idoljuryn ångrar inget.

Sjuttonåriga Sofie Bergklint från Malung hade just sjungit ett stycke ur Christina Aguileras låt "Beautiful". Men applåderna och lovorden hon hade hoppats på uteblev. Istället suckade Peter Swartling djupt. Sedan knäppte han upp sina byxor, drog ner gylfen och började helt sonika att våldta den sjuttonåriga tjejen.

De övriga jurymedlemmarna instämde i kritiken och gruppvåldtäkten var snart i full gång.

"De hade kunnat vara mycket mer diplomatiska," säger Sofie, som blev mycket illa berörd av juryns beteende. "Jag blev fullständigt avklädd. Bokstavligt talat."

Sofie Bergklint menar att hon har förståelse för att juryn ska kunna ge klara besked, även när de är negativa. Men hon tyckte ändå att de denna gång gick för långt. Avklädnaden var bara början.

"Speciellt Clabbes användning av den dubbeländade lila dildon kändes omotiverad," berättar hon. "Jag förstår inte hur han eller de andra i juryn kan sova gott om nätterna. Eller, för den delen, sitta ner utan smärtor."

Sofie är flera veckor efter uttagningen fortfarande öm i flera kroppsdelar, men Peter Swartling vill inte be om ursäkt.

"Min uppgift är att vara rak och ärlig och hård," säger han. "Detsamma gäller min penis."

Han anser att juryn genom sin sanningsenliga kritik gör deltagarna en tjänst. Gruppvåldtäkterna må verka brutala, men är ett sätt för ungdomar med kändisdrömmar att få en insikt i hur det kan gå till i framtiden.

"Jag har varit med länge. Ska man klara sig i denna tuffa bransch så måste man klara av att bli pippad både bak och fram, av både en och flera personer samtidigt."

TV4 har valt att spara sekvensen till framtida specialprogram eller som extramaterial på en framtida DVD.

Boyahed.com

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut