[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2004-12-15 | Notis / Sport
2006-04-12 | Notis / Meddelanden
2002-11-11 | Inrikes
2004-05-24 | Ifylles

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Johabbed spanar media - 16/9 2004
Av Johabbed bin Laugsson
2004-09-16
Kr

Min stora dröm är att någon gång få bli utrikespolitisk korrespondent för Mactuellt.

Mactuellt, för er som inte vet, är McDonald’s egna nyhetsorgan, formgivningsmässigt spännande utformat som ett sladdrigt papper i A4-format under maten på den röda plastbrickan. Det är troligtvis den mest ansedda publikation som läses besudlad med ketchup och salladskladd. I viss konkurrens med Expressen.

Att McDonald’s börjat satsa på att vara nyttiga på sista tiden, förresten. Vad fan handlar det om? Är ingenting heligt? McDonald’s ska fan vara onyttigt, det är ju det som är hela grejen. Att McDonald’s börjar sälja sallader är lika fel för deras image som att viktväktarna skulle sälja chokladtårta, IOGT marknadsföra starksprit, eller AIK vinna fotbollsmatcher. Fullständigt upp och ner!

”Är ingenting heligt?” i ovanstående mening ledde in mig på spåret heliga kor och hur dessa slaktas genom att Macke Donk ändrar image, men sedan kom jag på att om man fortsatte att slakta heliga kor så skulle man ju ha mer kött till burgarna istället för att satsa på sallader, och då kom jag in i ett cirkelresonemang som bara accelererade och accelererade tills centrifugalkrafterna i min hjärna slet min logiska förmåga i stycken. Så vi lämnar ämnet för idag.


TV-spelet Need for Speed skulle vara mycket intressantare om det istället för bilar handlade om ett gäng uppåttjack-junkies med grava abstinensbesvär.


Ryssarna är för lustiga. Vid gisslanddramat i skolan rapporterades det först om några dussin döda, sedan hundra, och sedan steg antalet avlidna med femtio vid varje uppdatering av tidningarnas nyhetssidor. Den slutgiltiga siffran har mörkats något, men om mina matematiklektioner i linjära och exponentiella tillväxtkurvor har lärt mig något, så drar jag slutsatsen att dödssiffran nu har planat ut vid cirka fyra miljoner.

Annat är det i sydostasien. Rubrik på text-tv igår: ”Jordbävning på Bali – en död.” Hahaha. Smidigt. Snubben vann garanterat tio miljoner på lotto dagen innan.


Dags att bli lite mer finkulturell. Svensk porrfilm ligger pinsamt långt efter amerikansk. Den amerikanska porren står i en klass för sig enbart för sina till lika delar geniala som genitala remakes av ”riktiga” originalfilmer. ”Shaving Ryan’s Privates”, ”The Little Spermaid”, ”Men in Black Women”... Uppfinningsrikedomen tar aldrig slut.

Svensk porr kommer aldrig nå samma framgång om de inte ens kunde lägga in ett ’s’ i Ingmar Bergmans ”Trolösa”. Och inte kan man väl förvänta sig porrvariant av Lukas Moodysons senaste, även om en grammatiskt tvivelaktig och charmigt dialektal ny titel säkert skulle gå hem superbt i vissa kretsar. ”Göka Anal.”


Jag är ett geni och min slutsatsförmåga är oöverträfflig. I en reklamfilm för någon tvål eller hudkräm annonseras med stolhet ”tre fuktgivande ingredienser”. Nu är jag ingen expert, men är en av dem... vatten?


Fred ute!/Johabbed bin Laugsson
Strykjärnsjournalist, Boyahed.com


Här sitter jag med självaste Michael Jackson.
Heliga kalvs moder!
Snygga badbrallor, Putte.
Raiders of the Lost Arse. Starring Harrison Hård.Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut