[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2002-11-11 | Notis / Inrikes
2003-07-23 | FAQ/OFF
2005-09-21 | Utrikes
2005-03-07 | Inrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
DVD: Hipp Hipp! Säsong 1 (DVD)
Av Johan
2004-10-17
Recensioner
Genre: Sketchkomedi
År: 2003
Längd: 140
Medverkande: Anders Jansson, Johan Wester
Betyg:6 av 7Betyg:6 av 7Betyg:6 av 7Betyg:6 av 7Betyg:6 av 7Betyg:6 av 7Betyg:6 av 7
Betyg: 6 av 7 Christer Pettersson
Hipp Hipp! Säsong 1 (DVD)Johan Åhlund från livsstilsmagasinet finch.se har tagit sig en titt på första säsongen av Hipp Hipp! som under förra året kom ut på DVD. Vet du inte vad Hipp Hipp! är har du troligtvis precis lyckats rymma från vargarna som hållit dig fången under de första åren på tvåtusentalet. Läs detta och spring sedan och köp boxen, oupplysta vargunge!

De har beskrivits som de nya Hasse och Tage. Deras program röstades fram som vinnare av Silverrosen i den prestigefyllda Internationella Tv-festivalen i Montreux 2002. Av 70 humorprogram från hela världen vann de båda skåningarna!

Dvdn förbeställd i massiva 50 000 exemplar. Krogshowen har hittills sålt ca 100 000 biljetter. Jovars det är mycket nu för Sveriges nya mediadarlings. Anders Jansson och Johan Wester slog igenom med buller och brak i den svenska vardagen på våren 2001. Man sände sex avsnitt om vardera 25 minuter. Serien blev snabbt oerhört populär (även utanför Malmö) och Sveriges Television ville reprisera avsnitten senare på hösten samma år. När serien visades för andra gången hade man klippt bord vissa inslag och ersatt vissa av scenerna, vilket gjorde att man istället fick fram fem avsnitt om 30 minuter.

Det som verkligen gör Hipp Hipp Säsong 1 intressant på DVD är de underhållande och informativa textkommentarerna som Anders och Johan. Man får reda på hur mycket rolig och intressant information som helst. De berättar var man spelat in, hur man fick fram karaktärerna, fakta om karaktärerna, fakta om andra medverkande samt tips på hur man får scenerna att fungera tillsammans. Proffsigt och minst sagt humoristiskt. Detta förhöjer upplevelsen, men ett tips är att se alla avsnitt utan textkommentarerna den första gången. Säsong 1 spänner som sagt över fem avsnitt.

Dvdn är smart uppbyggd. Menyerna är snabba, något som är mycket bra då jag inte vill se en massa animeringar och skit emellan avsnitten. Här är det pang på och efter att ha valt avsnitt får man se ett kapitelindex på varje scen i det valda avsnittet, mycket bra. Bilden håller bra klass men ljudet är inte mycket att glädjas åt då det bara går i Dolby Digital 2.0. Bilden är i 4:3-format. Vi bjuds på en introduktion till dvdn av Tony och Zunken, kort men kul.

Turligt nog så har alla avsnitt några riktigt bra scener. Bland mina favoriter finns såklart Kajan, Morgan Pålssons äventyr i Kairo, Urban Spänge, alla I-landsproblem, samt givetvis Bodelningen. Bäst blir det dock i det sista avsnittet där vi får se de sanslösa bröderna Petrov spela ut totalt i ett James Bondmedley som inte går av för hackor. Humorn är rak och rolig och Hipp Hipp hör till det absolut roligaste som visats och gjorts på svensk tv.

Anders och Johan är inga debutanter direkt. De har hängt ihop sedan högstadiet och har satt upp flera lyckade föreställningar. De har dessutom skrivit manus till Snacka Om Nyheter i sex år samt ansvarat för manusen till filmgalan. Som bäst hade man under säsong två av Hipp Hipp ca 1.4 miljoner tittare. Imponerande var ordet!

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut