[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2004-11-17 | Notis / Sport
2007-12-03 | Photoshop
2004-01-13 | Notis / Kultur & N
2004-08-05 | Notis / Inrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Johabbed spanar media - 8/11 2004
Av Johabbed bin Laugsson
2004-11-08
Kr

I TV4 ägnades en timme åt en intervju med Knutby-Pastorn Helge Fossmo. Fan vad jag hatar TV4.

Då jag i rakt snedstigande led är tronarvinge till Mahatma Ghandi är jag inte på något vis en våldsam människa. Jag tror på icke-våld. Men jag funderar för den goda sakens skull på att frångå mina principer för en dag, kidnappa Jan Scherman och - för att citera gamle Mahatma - bearbeta snubben med en tång och en blåslampa. Bli medeltida på hans stjärt.

Jag finner förresten stora brister i mina gamla historieböcker. Avsnitten om medeltiden utelämnar i regel allt om såväl tänger som blåslampor. Vakna, läroboksförfattare, det är ju för fan sånt som kan få ungdomen intresserad.


Från absolut hat av TV4 till betydligt älskvärdare saker; mitt favoritprogram, nämligen TV3:s Efterlyst. Nej, det blir ingen diskussion om hur sensuellt småsvettig Leif GW såg ut i senaste avsnittet, eller ens en hyllning över hans förklaring från några veckor sedan på varför han kliade sig så mycket. Det berodde på sminket, förresten, och Leffe poängterade att han inte bär smink till vardags. Hasse Aro undvek att uttala sig om sina kosmetikavanor.

Nej, istället vill jag uppmärksamma en språklig detalj hos en av de kvinnliga reportrarna i programmet. Hon tycks komma från en av de förolyckade stockholmsregionerna där barnen inte lär sig skilja på tje-ljud och sje-ljud. Därför har man i voice-overs till reportage de senaste veckorna bland annat fått höra att en person "tjutit vilt omkring sig", och att någon annan levt i en tillvaro av "ren och kär skräck".

Vissa kanske stör sig på sådana saker, men personligen tror jag att den här tjejen har potential att bli en riktig kärna.


Samma TV-kanal stod på i några dagar och resulterade i att jag såg lördagens avsnitt av Expedition Robinson, och på de två minuter han talade i ö-rådet spottade värmlänningen Dan ur sig uttrycket "om en säger" inte mindre än 43 gånger. Ingen överdrift! Det blev om en säger lite tjatigt, om en säger. Om en säger om en säger om en säger. Om en säger.


Tänkvärt: Att kalla något "typ världens största överdrift" är i regel typ världens största överdrift.


Det är förvirrande när två vitt skilda produkter har likartade namn. TV-reklamen har upplyst mig om att det finns ett nytt sömnmedel som heter 'Valerina', vilket inte är helt olikt ett visst märke småkakor med utsökt emulgeringsmedel och chokladsmet. Jag råkade få i mig en alldeles för stor dos av skiten, och blev så orolig över konsekvenserna att jag ringde giftcentralen. Den vänliga personen i luren lugnade mig med att ingen någonsin dött av att äta ballerinakakor.

Jag har faktiskt testat Valerina också, och måste tyvärr avråda er från denna medicin. Till skillnad från konkurrenten har den ingen chokladsmak, är fullständigt värdelös att doppa i mjölk, och är betydligt mindre mättande till och med i stora mändger. Enda fördelen är att den är mycket, mycket lättare att svälja än de kvävningsframkallande större kakorna.


Som hjälp för andra förvirrade tillstår jag er denna snabbguide:

Trycka i sig ett helt paket Valerina : Självmordskandidat ::
Trycka i sig ett helt paket Ballerina : Sötsugen tjockisIbland börjar man skriva något, och helt plötsligt blir man bara SÅ JÄVLA ARG ATT MAN SKRIKER FRAM SINA TANKAR OCH SEDAN KOMMER MAN PÅ ATT MAN RÅKAT KOMMA ÅT CAPS LOCK-KNAPPEN. Oj då.Nu blir det icke mera för denna fem och tyve öre, som den danska grisen sa.


Fred ute!


/Johabbed bin Laugsson
Strykjärnsjournalist, Boyahed.com


More medieval than fucking Riket.Slicka mina skosulor, Hasse Aro.
Om en säger om en säger om en säger om en säger om en säger om en säger håll käften.
Knapriga kex.Svårsvalda sömnpiller.Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut