[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2002-11-25 | Boyahed tipsar
2004-05-12 | Kultur & N
2005-03-02 | Quiz
2002-12-27 | Boyahed tipsar

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
JENS ORBACK, jämställdhetsminister
Av Johabbed bin Laugsson
2004-11-16
EttNytillträdde jämställdhetsministern Jens Orback har fått mottaga stark kritik efter att i en radiointervju försökt förklara att han inte har några fördomar mot homosexuella: "Jag hade också en härlig syster till min mormor i Kanada som levde med en häst," sa Orback. Uttalandet gick inte hem, och många har anklagat Orback för att ha jämställt homosexualitet och tidelag. Nu vill han en gång för alla ta tillfället i akt och förklara sig.

Hur ligger det egentligen till?
- Det hela handlar så klart om ett missförstånd. Jag har pratat med min mamma, och hästen och mormors syster levde inte alls tillsammans. Hästen bodde i ett stall.
Vad gör det för skillnad?
- Jag vet inte riktigt. Bekvämlighet? Ett är i alla fall säkert: Pållen och mormors syster hade sex, men alltid - och detta vill jag betona - med honom ovanpå.
Så din mormors syster hade alltså på allvar sex med hästar?
- Hästar, får, hundar, en och annan anka. Hon var som sagt härlig, min mormors syster. Men hästen hon bodde med stod hon alltid närmast.
Var det ett sto eller en hingst?
- En hingst så klart. Hon var väl inte pervers.
Hur har detta rabaldret påverkat ditt arbete?
- Ganska nämnvärt, faktiskt. Jag får ideliga telefonsamtal från fetischsajter på internet, till exempel. "Horses fucking grandma", "petlovingseniors.com", och liknande. Jag vill inte säga för mycket, men några väldigt lukrativa reklamavtal har lagts fram.
Du verkar inte så ångerfull som man kanske kunde förvänta sig.
- Jag vill inte direkt vara som Jan O Karlsson och göra "en hel pudel" som det kallades. För vem skulle ha sex med den? Mormors syster är tyvärr avliden.
Avslutningsvis, du har ingen förståelse för att folk blir upprörda över att du likställer ett samliv med en häst med homosexuellas förhållanden?
- Det där är ett missförstånd... Jag vet mycket väl att homosexualitet och tidelag är två vitt skilda saker. Det ena innefattar samtyckande individer som är förmögna att fatta sina egna beslut om vem de vill och inte vill ha sex med, och en kärlek som är exakt lika mycket värd som den mellan en man och en kvinna. Det andra innefattar bögsex.

Jämställdhetsminister Jens OrbackEn häst.


.
(OBS! Hästen på bilden har ingenting med hästen i Orbacks uttalanden att göra. Den har dock haft sex med hans mormors syster.)Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut