[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2004-06-16 | Notis / Kultur & N
2005-09-21 | Utrikes
2005-04-07 | Kr
2007-05-02 | Notis / Inrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Boyaheds guide till aprilskämt
Av Johabbed bin Laugsson
2005-03-24
Boyahed tipsar
Ungefär samtidigt som vi glädjerusigt firar minnet av Jesus avrättning genom att äta kycklingfoster inträffar en annan av kalenderårets stora händelse. Den första april är inte bara dagen efter den sista mars, utan även den dag då man utan rädsla för repressalier kan göra sig skyldig till urkundsförfalskning och bedrägligt beteende. Vi talar förstås om den ärofyllda traditionen att skämta april och kalla folk för intelligensbefriade småfiskar. Om du vill garantera dig själv en lyckad lurendrejeridag gör du bäst i att ta del av Boyaheds officiella guide till aprilskämt.


* Enkel tumregel: Om fler än tre personer måste dö för att ditt aprilskämt ska gå hem är det nog bäst att omplanera.

* En klassiker som alltid fungerar är att ställa fram alla klockor i lägenheten, i klassrummet, eller på arbetsplatsen. Tänk dock på att poängen ofta går förlorad om du ställer fram klockan överdrivet mycket, och att ställa om en klocka exakt 24 timmar faktiskt är fullständigt jävla meningslöst.

* Undvik att förväxla aprilskämt och alla barnen-skämt. Dessa båda humorformer kan vara förvillande lika, speciellt om du är mentalt efterbliven.
APRIL APRIL ERA KORKADE JÄVLA FISKAR

* För något år sedan slog den nya “dödsdrogen,” eller fentanyl som vi i branschen kallar den, igenom med dunder och brak i den svenska nyhetsrapporteringen. Det berättades bland annat att en dödlig dos inte var större än ett vanligt saltkorn. Och vips, så hade vi en ny spännande variant av det gamla “socker i saltkaret”-tricket att tillgå.

* Ring upp alla dina forna sexpartners och berätta för dem att du har syfilis och kan ha smittat dem. Detta måste du göra enligt smittoskyddslagen, din slampa, men när du ändå pratar med alla gamla bekanta så kan du ju passa på att dra ett aprilskämt. Om du är kille – säg att du är gravid.

* Traditionellt svårlurade människor är poliser, föräldrar, och i allmänhet folk som du april-ljugit för tidigare.Traditionellt lättlurade grupper är spädbarn, husdjur, och de senildementa.

* Om du vill vara säker på att den du försöker lura verkligen går på ditt aprilskämt ska du inte lämna någon som helst paus mellan att du drar din lögn och att du säger “april, april”. Om du kan säga “du-det-brinner-på-övervåningen-april-april-hahaha-du-gick-på-det” på mindre än tre sekunder är du så gott som garanterad att ditt offer inte hinner förneka att han trodde dig.

* Ännu en traditionellt lättlurad grupp: Dumma sillar.

* Adolf Hitler skrev att folk lättare går på en stor lögn än en liten. Detta kan du förstås ha i åtanke när du klurar ut något bra lurendrejeri, men vi måste nog varna dig. Ett aprilskämt som går ut på att du invaderar Polen, utkämpar tvåfrontskrig, och utrotar judar med gas är nog inte så lyckat. Hitler har kallats många saker, men “lustigkurre” är inte en av dem.

* Skrattar bäst som skrattar sist, brukar det heta. Den första april kan du prova på att alltid börja asgarva trettio sekunder efter att alla andra slutat skratta. Mycket riktigt kommer du att mötas av många imponerade blickar.Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut