[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2007-12-03 | Photoshop
2004-02-25 | Notis / Ekonomi
2002-11-25 | Notis / Inrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Något att hata: Alexandra Pascalidou
Av Yum Kippur
2005-05-02
Krönika
VARNING! Yum Kippurs hatiska åsikter är hans egna och delas inte
nödvändigtvis av vare sig sajten Boyahed.com eller av den judiska
högtid som för många år sedan stal hans namn. Marken är minerad
och beträds på egen risk.


Det finns mycket människor på våran jord. Över sex miljarder, närmare bestämt.

Detta innebär att,
– det finns töntiga människor,
– det finns dryga människor,
– det finns hemska människor,
– det finns till synes utvecklingsstörda människor,
– det finns avskyvärda människor,
– det finns patetiska människor,
– det finns svulstiga människor,
– det finns påfrestande människor.
Pretentiösalidou på väg att betala för Maradona-intervjun.

Sen finns det Alexandra Pascalidou. Hon innehar samtliga av ovanstående epitet. Alexandra Pascalidou är töntig, dryg, hemsk, till synes utvecklingsstörd, avskyvärd, patetisk, svulstig och påfrestande. Låter detta som en god människa, en människa vi allesammans bör se upp till och högakta? Ja, om att ditt namn är Pol Pot, Machiavelli eller Jonas Gardell. Men tro mig, eljest icke.

Alexandra Pascalidou är en människa som idogt fick kämpa genom hela sin uppväxt med demoner. Demoner som åt henne sade att hon var, och för alltid kom att vara, utsatt för konspirationer. Demoner som sade åt henne att hon är speciell, att greker är ett släkte få folkslag är förunnade att träffa. Under sin demoniserade uppväxt stötte hon på demoner som sade åt henne att hon är kunnig, att hon är åtråvärd, att hon är en god agitator, att hon är förmer än andra och att henne liv fyller ett syfte.

Vi ser alla hur det gick. Alexandra Pascalidou förefaller inneha något placeboaktigt trollbindande över sin personage; Alexandra Pascalidou leder melodifestivalen, Alexandra Pascalidou intervjuar Maradona, Alexandra Pascalidou talar för invandrarmassor på Sergels torg. Alexandra Pascalidou är expert under fotbolls-EM. Alexandra Pascalidou uppmärksammas för sin ’kamp’ mot rasisterna.

Detta axplock av förpestande och samhällsbesudlande får statuera exempel för det samhällsklimat vi idag lever i. Alexandra Pascalidou, denna inkvoterade låtsasmänniska, tror sig vara tuff, tror sig ha ett budskap som berör. När jag såg henne i TV under melodifestivalen insåg jag att svenska folket faktiskt har gått på det. Kuppen har lyckats. Likaledes den i övrigt underhållande och, trodde jag innan, verklighetsförankrade tidskriften Café har hyllat detta förkroppsligande av avsky.

Historien om Alexandra Pascalidou är värre än Trustor-affären, eller när boo.com värderades till 400 miljoner dollar utan att ens i realiteten existera. Historien om Alexandra Pascalidou är ta mig fan värre än apartheid.

Enbart åsynen av Alexandra Pascalidous pretentiösa gestalt gör mig suicidal. Vilket syfte i vårt samhälle har hon fyllt som förärar henne rätten att ta upp plats i det allmänna rummet? Ledde hon melodifestivalen för att hon är musiskt bevandrad? Knappast. Intervjuade hon Maradona för att hon är en skolad och skicklig intervjuare? Verkligen inte. Efter intervjun med Maradona sade hon till Aftonbladet att ”[…] det är fel att betala för intervjuer. Jag har så mycket heder i kroppen […]”. Jag tror gamle Diego gav den lilla pretentiösa tösabiten en, skall vi säga, rinnande heder i betalt som hon fick ta med sig hem till Sverige. Talade Alexandra Pascalidou inför massorna på Sergels torg för att hon är en politiskt aktiv och en synnerligen mäkta politisk gestalt? Talade hon för att hon tagit sig ur de djupaste samhällsskikten och ’lyckats’? Icke! Fick hon vara expert under fotbolls-EM för att hon är en god taktiker eller har något att tillföra inbitna fotbollsfans? Nej, inte ens där förefaller hon vara till någon nytta.

Alexandra Pascalidou är ett bevis på att Gud inte existerar. Alexandra Pascalidou är ett bevis på att Sverige har för många ’kändisar’ och besserwissrar som tillåts idoliseras och falskt dyrkas. Vad har Alexandra Pascalidou som vi övriga bör älska och dyrka? Det är inte pengar, det är inte karisma och det är inte intelligens. Jag måste ha missat något fundamentalt, för jag kan banne mig inte förstå när hon blev en implementerad folkskatt.

Men för hennes skull, låt oss ikväll samlas för att bryta bröd, tukta efter oblater, blanda lite tzatziki med en pava rött och sakralt hylla Alexandra Pascalidou.

Alexandra Pretentiösalidou.

Svenska folkets nya drottning och talisman.


-----

Håller du med Yum? Hatar du Yum? Diskutera på vårt svettforum!

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut