[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2003-01-06 | Ifyllesång
2002-11-25 | Topp 5
2006-08-16 | Förlåt
2008-07-24 | Boyahedklassiker

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Svensk icke-medaljör hånades på Arlanda
Av Johabbed bin Laugsson
2006-02-27
Sport
Svensk icke-medaljör hånades på Arlanda

ARLANDA. André Myhrer blev fyra i herrarnas slalom och är därmed en av få medlemmar i svenska OS-truppen som inte vann någon medalj. På måndagsförmiddagen landade han åter på svensk mark. I Sky City på Arlanda möttes längdskidåkaren av cirka 300 människor som samlats för att håna förloraren.

Förlorare
André Myhrer, icke-medaljör.

”Vi har under detta OS fått uppleva ett osannolikt medaljregn över våra svenska idrottare,” säger Sebastian Jonsson, en av de som mötte upp. ”Och så kommer han och bara blir fyra. Det är fan så att man skäms.”

Det var en skamsen André Myhrer som steg av planet och vandrade in på flygplatsen. Låten ”Loser” av Beck strömmade genom högtalarna medan Myhrer snabbt gick igenom terminalen och mot rullbandet för att hämta sitt bagage. Men han omringades snart av entusiastiska OS-tittare som med visselpipor, megafoner, tomater och ägg inget hellre ville än att påminna om det otroliga misslyckandet.

Många av de som slutit upp höll upp egenhändigt konstruerade skyltar för att visa sitt missnöje. ”Det är bara guld som räknas” stod det på en. ”Åk till Norge, förlorare” på en annan. ”Fy fan vad jag hatar dig, jävla fjärdeplatsfjolla” på en tredje.

Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson var en av de som hjälpte till att organisera de proffsigt inramade häcklingceremonierna. Det är det andra liknande uppdraget på Arlanda under de senaste dagarna. I förrgår landade ”Lag Peja”, herrlandslaget i curling. Samtliga medlemmarna i laget lämnade då Arlanda gråtande efter nära två timmar av hån och okvädesord.

Kontentan av Karin Mattsons uttalanden då upprepades även på måndagen.

”Den svenska OS-truppen består inte enbart av Björn Lind, Anja Pärson, Tre Kronor, damcurlinglandslaget och de andra guldmedaljörerna,” förklarade hon över högtalarsystemet. ”Man får inte underskatta de prestationer som våra andra otroligt duktiga idrottare stått för. Jag pratar om de enastående silver- och bronsmedaljörerna.”

VÄLKOMMEN!
Se större bild.

André Myhrer, icke-medaljör, stod mitt i folkhavet som en nedbruten och mycket, mycket ensam människa. Förhoppningsvis lär han sig sin läxa.
Boyahed.com

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut