[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2005-07-25 | Notis / Vetenskap
2006-08-26 | Notis / Politik
2002-12-23 | Nya produkter

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Hoppet växer för Tour de France-tolva
Av Johabbed bin Laugsson
2006-07-27
Sport
Hoppet växer för Tour de France-tolva

ROM. Italiens unge stjärncyklist Damiano Cunego, som kom tolva i Tour de France, är förväntansfull. Efter att Tour de France-vinnaren Floyd Landis från USA testats positivt för dopning återstår nu bara tio cyklister före Cunego i tävlingens slutställning. Om allt vill sig väl och samtliga upptäcks ha dopat sig så tillfaller segern italienaren.

Sacramento idioto! Jag ska giva sig en cykel på köpet, len.
Damiano Cunego, förhoppningsfull cyklist.

”Detta är allt jag drömt om sedan jag började cykla,” säger 24-årige Damiano Cunego. ”Nu är segern nära.”

Italienaren, som tävlar för teamet Lampre-Fondital, menar att metoderna för att upptäcka dopning har förbättrats markant. Och han välkomnar utvecklingen. Till en viss punkt, åtminstone.

"Det är jätteviktigt att man får dit de som fuskat för att nå sina pallplatser," säger Damiano Cunego. "De som fuskat för att nå, låt oss säga, en tolfteplats i årets Tour... Det är mindre viktigt."

Cunego säger sig veta att samtliga framför honom i resultatlistan har dopat sig. De är professionella cyklister, poängterar han. Han menar dock med bestämdhet att hans egna dopningsprover kommer visa sig vara rena.

"Jag använder bara tillåtna preparat," bedyrar Cunego. "Tillåtna av min läkare, det vill säga. Han ser till så att de olagliga ämnen jag proppar min kropp med inte kan spåras i några tester. Jag har honom att tacka för mycket."

De prestationshöjande preparaten har Damiano Cunego använt sedan 2002. Det var då han bestämde sig för att ta cyklingen seriöst och bli proffs.

"Det är som när man tar av stödhjulen som liten," förklarar Cunego. "Det är ett naturligt steg. Den dag man bestämmer sig för att bli proffs är samma dag man finner sig på en toalett, inandandes syrgas och med en kanyl i häcken."


Professor Kanyl.
Landis målgång, med champagne och två kanyler i glaset.

Om alla dopade cyklister verkligen skulle åka fast så kan svenske Gustav Larsson, som kom 105:a, stå som segrare. Han dopar sig inte överhuvudtaget och är därmed riktigt jävla långt från världseliten.
Boyahed.com

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut