[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-27 | Notis / Kultur & N
2009-06-04 | Kultur & N
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2005-05-17 | Kultur & N
2003-11-05 | Notis / Ekonomi
2006-11-10 | Notis / Politik
2005-02-24 | Notis / Vetenskap

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Nya karriärkliv för Harald Treutiger
Av Johabbed bin Laugsson
2006-10-03
Kultur & N

Nya karriärkliv för Harald Treutiger

STOCKHOLM - TV-profilen Harald Treutigers karriärsval fortsätter att föra honom till nya, spännande jobb. Nu ska han återigen agera lekprogramledare, denna gång i Aftonbladets nya satsning TV7.

Kanal 9, here I come!
Harald Treutiger, TV7.

Harald Treutiger har en lång och varierad karriär bakom sig. Det enda genomgående temat har varit hans ideliga strävan efter nya utmaningar. Tack vare noggrant genomtänkta val av nya programledarroller har han sett till att både vårda sin image och behålla sin stolthet.

Efter att ha varit en av SVT:s mest populära lekledare övergav han 1999 värdskapet för 'Expedition:Robinson' till förmån för TV3:s satsning 'Jakten på Ökenguldet'. Succén var enorm och flera människor uppges ha sett programmet.

”Jag fick berättat för mig att tittarsiffrorna mot slutet i det närmaste var omätbara,” berättar Harald Treutiger. ”De gick inte att mäta, helt enkelt. Det kändes otroligt inspirerande att höra.”

Treutiger fortsatte på TV3 och ledde senare såväl det enormt minnesvärda 'Valvet' som det kritikerrosade 'Guinness Rekord-TV', innan han för några år tycktes försvinna från programledarhimlen. Men en så lysande stjärna som Harald Treutiger håller sig inte undan rampljuset länge. Den gladlynte folkhjälten dök snart upp i sin mest framgångsrika roll någonsin.

”Jag fick erbjudandet att bli programledare för ’Lingo’,” berättar han. ”Inte i TV4, utan i TV4 Plus. Det tackar man inte nej till.”

Värdskapet i 'Lingo' bjöd på många goda minnen, men också på tårar. En gång, när ordet de tävlande gissade fram var 'NOLLA', grät Harald okontrollerat under hela sändningen. Producenten såg dock inte på programmet som gick ut i sändning ändå.

Sedan dess har Harald Treutiger gjort kortare inhopp här och där, bland annat i Bingolotto på ”riktiga” TV4. Men han valde snart att lämna uppdraget. Tillvaron tillbaka på en markbunden kanal kändes lika svettig och obekväm som den Bingo-Berra-dräkt Harald tillbringade sitt sista halvår på programmet i.

På senare år har Harald Treutiger mestadels engagerat sig i projekt utanför rampljuset. Samtidigt har han varit noga med att bara låna ut sitt namn och anseende till det han verkligen kunde stå för.

Ett exempel är suspekta telefonlinjer med överdrivet lätta frågor för att lura godtrogna människor på pengar (se bild).

Ge mig cash!
Faksimil från Aftonbladet.se.

Nu är det alltså dags att skriva ett nytt kapitel i den saga som är Harald Treutigers karriär. Aftonbladets nya kanal ligger precis lagom långt upp i tablån för att allt ska kännas rätt. Är den nya rollen på TV7 ännu ett klokt karriärsval med stora potentialer för framtiden? Det tror i alla fall Harald Treutiger själv.

”Ju högre siffra i kanalens namn, desto bättre TV. Det är la logiskt?”
Boyahed.comKommentera | Tipsa polarn | Skriv ut