[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2003-11-23 | Recension
2006-06-14 | Ifyllesång
2003-01-27 | Ifyllesång
2006-12-12 | Notis / Inrikes

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Expressens avslöjande leder till mer städjobb
Av Johabbed bin Laugsson
2006-11-22
Inrikes
Expressens avslöjande leder till mer städjobb


STOCKHOLM. Stämningen har varit hög på Expressens redaktion ända sedan fyndet av den så kallade ”Mockfjärdsrevolvern” uppdagades. Men för städerskan Hjördis Svanstedt har det bara inneburit mer och otrevligare arbete.

”De har för fanken ejakulerat överallt,” berättar hon. ”Jag har fått köpa nya skurtrasor i mängder.”

Jizz-a-ma-tizz!
Hjördis Svanstedt har haft fullt upp sedan vapenfyndet.

Det var på måndagseftermiddagen som vapnet som figurerat i Palmeutredningen hittades. Efter ett konkret tips till Expressens reporter Christian Holmén gjordes dykningar i en sjö utanför Mockfjärd och sökandet gav resultat. Sedan dess har kroppsvätskorna flödat på redaktionen.

Det handlar dels om spontana ejakulationer, men också om att redaktionsmedlemmarna öppet och ivrigt onanerat till att Expressen omnämns i flera andra tidningar.

”När TT-nyheten om fyndet skickades ut och Expressen nämndes redan i andra meningen satt hela redaktionen och tokrunkade i nästan en timme,” berättar Hjödris Svanstedt som då just hade gått på sitt pass. ”Sedan, när andra tidningar skrev samma sak och hänvisade till Expressen, blev det ännu mer. Allra värst var det när försäljningssiffrorna kom in.”

Till en början handlade mycket om att rengöra datorskärmar och tangentbord. Dagen efter innebar städarbetet istället att ta hand om de många papperstidningar med ihopklibbade sidor som lämnades spridda över redaktionen.

”Jag såg att de till exempel blev upphetsade över att en norsk tidning omnämnt fyndet i nedre högerhörnet av en sida, med en bild på vapnet och en kort sammanfattande text. Det är helt sanslöst.”

Hjördis Svanstedt medger att hon har svårt att förstå tidningsredaktionens uppspelthet.

”Vad jag har läst handlar det ju inte ens om vapnet Palme mördades med. Och fyndet kommer knappast att föra utredningen märkbart närmare en lösning. Men det är klart, de kanske är ovana vid det här med att hitta egna, riktiga nyheter att skriva om.”

Pang, pang! Nu är du (inte) död!
"Mockfjärdsrevolvern", som troligen inte dödade Palme.

Reportern bakom avslöjandet, Christian Holmén, har sjukskrivit sig. Enligt uppgift tröttnade han på att högre uppsatta redaktionsmedlemmar konstant gned sig mot hans kropp och gjorde konstiga läten så fort han stod stilla.

Boyahed.com

Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut