[bu: 'ja hed] | Boyahed.com
Senaste nytt
2010-02-08 | Sajtnyheter
2009-06-04 | Kultur & Nöje
Prenumerera på Boyahed.com  RSS

Arkiverat
Slumpa fram artikel  Slumpvälj
2006-10-23 | Notis / Inrikes
2006-01-22 | Ifyllesång
2005-05-02 | Krönika
2005-03-02 | Quiz

Kommersiell kärlek

Donera en slant till Boyahed.com och få en ballong av kärlek!
Sommarpratarna 2009 - juni
Av Johabbed bin Laugsson
2009-06-04
Kultur & Nöje


SOMMARPRATARE I SVERIGES RADIO 2009---
INGVAR KAMPRAD, entreprenör och smålänning

- Det blir vanligt bonnasnack. Om att dricka kaffe, äta korv, och sova på madrasser fullstoppade med hundratals miljarder.

Dessutom tar jag upp det ihärdiga ryktet om mina nazistsympatier, och klargör en gång för alla att det inte stämmer. Det är fascismen jag gillar, precis som jag förklarat tidigare. Det ska vara svarta skjortor, inte bruna. På min vägg där hemma har jag ett porträtt av Benito Mussolini, inte Adolf Hitler. Jag tvingar mina undersåtar på IKEA att hälsa mig med saluto romano som i Italien, inte med öppen hand som i Tyskland.

Musiken kommer vara vanlig bonnamusik. Mycket marscher.


---
TOMAS LEDIN, sångare

- Jag kommer berätta hur jag, inte Di sma undar jårdi, skrev ”Snabbköpskassörskan”. Jag kommer även att busringa till Göran Ringbom och få honom att börja gråta när jag påminner honom om detta faktum. Det kommer att bli väldigt trevligt.

Musiken jag valt kommer gå i linje med min egen produktion, och jag kan garantera att den som gillar Tomas Ledin också kommer att uppskatta låtarna i mitt Sommar-progam. Jag kommer nämligen att spela upp inspelningar inifrån en toalettstol, när nån med diarré sitter och bajsar.


---
HANNA HELLQUIST, krönikör

- Mitt sommarprat kommer handla om livet på Dagens Nyheter, och om att vara den på redaktionen som drar ner snittåldern till under 62 år. Jag kommer berätta hur jag får hjälpa dessa gamla, gamla människor med saker som att mosa deras mat, torka bort dreggel från deras hakor, och se till att pinnen i deras stolgång sitter som den ska.

Musiken kommer att bli lugn och oförarglig, så att även min farmors mor kan lyssna. Hon jobbar på DN:s ledarredaktion.


---
HELENA VON ZWEIGBERGK, författare och kulturjournalist

- Jag kommer prata om min stora passion för Alfapet, särskilt hur viktigt det är att egennamn godkänns. Hade jag bara fått lägga ”ZWEIGBERGK” den där gången i maj 1998, så hade jag fått 309 poäng! Att detta inte godkändes är än idag nåt som grämer mig.

Musiken skiter jag i för att inte ta radiotid från denna viktiga fråga.


---
ALEXANDER STUBB, utrikesminister i Finland

- Jag kommer att, med min klingande sköna finlandssvenska dialekt, berätta om allt det vackra och underbara jag tycker att Finland står för. Karaktärsdanande saker så som alkoholism, despression, knivhuggningar, och massmord genomförda av alienerade tonåringar med automatvapen på högstadieskolor.

Musiken blir ”Freestyler” med Bomfunk MC’s. Om och om igen.


---
MALIN ÅKERMAN, filmstjärna i Hollywood

- I mitt program kommer jag berätta om hur det är att springa runt i en heltäckande latexdräkt, att spela in en trekant medan min man tittar på, samt att kissa på Ben Stillers rygg. Jag kommer också prata lite om det jag gjort inom film.


---
KJELL LÖNNÅ, körledare och producent

- Mitt program kommer att handla om körsångande och musik. Som jag brukar säga till gamla damer som kommer fram till mig på stan: Det finns inget mer kittlande än bra körsång. Förutom, förstås, kittlandet av min mustasch mot dina innanlår. Denna raggningsreplik fungerar faktiskt oväntat ofta.

Musiken kommer vara egeninspelad. Från tillfällen då jag får gamla damer att gå upp i höga O, om ni vet vad jag menar.


---
LINDA OLSSON, författare

Kärlek, ska jag tala om. Och vänskap. Ett försök att reda ut vad som är vad. Om det är någon skillnad, och vad den i så fall är. Musiken har jag inte bestämt än, men förmodligen blir den lika osannolikt klyschig som mina samtalsämnen.


---
ERIC BIBB, token black guy

- Jag kommer att prata om min passion för att vara den svarte Peter LeMarc. Jag menar, kolla på hattjäveln! Kolla på den!

Musiken jag spelar kommer till stor del att vara min egen produktion. Bland annat mina stora hittar ”Look at This Damn Hat Blues” och ”Who Am I, the Black Peter LeMarc?”


---
HANS ALFREDSSON, senil

- Potatis?


---
SOFIA JANNOK, samisk sångerska

- I mitt program kommer jag tala om de stora samiska vidderna, om den samiska musik jag älskar, och om renar, rennäring, renskav, renavel, renvallning, renlav, och renrodeo. Jag kommer också ta upp den stora tragedin att vårt kära nyhetsprogram Oddasat år efter år ignoreras på Kristallen-galan. Kom igen, Sverige. Ge Oddasat ett Kristallen-pris, så är vi kvitt. Okej?

Musiken jag kommer spela är låtar komponerade av min pappa, min morbror, min kusin och min svåger. Alla fyra är Roger Pontare.


---Häng med inom kort, då vi presenterar sommarpratarna under juli och augusti.
Kommentera | Tipsa polarn | Skriv ut